UK razmatra ometanje onlajn komunikacije

Kako se protestatni u Britaniji u najvećoj meri ogranizuju putem društvenih mreža, ali i servisa poput BlackBerry Messengera, vlasti razmatraju da im onemoguće pristup istim.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2011.

16:22

Default images

Kako prenosi agencija Rojters, Britanija razmatra načina na koje bi mogla da ometa onlajn komuniciranje za dok traju građanski protesti.

Rojters, pozivajući se na izvor pri britanskoj vladi, piše da u toku razgovori sa stručnim ljudima o tome koje rešenje bi moglo da bude uspešno.

"Znamo da se to koristi.. pitanje je možemo li učiniti nešto da ih ometamo kako bismo se izborili sa problemima", rekao je izvor ove agencije i dodao da za sada još uvek nema zvaničnih predloga o načinu na koji bi se to moglo izvesti.

Izjavu premijera Kamerona o ovom pitanju prenosi britanski Metro.

"Slobodan protok informacija može biti korišćen za dobre stvari, ali može i za loše", rekao je Kameron i dodao, "radimo sa policijom, obaveštajnim službama i industrijom kako bismo videli da li je u redu sprečiti ljude da komuniciraju putem ovih sajtova i servisa za koje znamo da su mesta gde se organizuje nasilje, nered i kriminal":

Sa predstavnicima Facebooka, Twittera i BlackBerryja sastaće se britanskih državni sekretar, a rezultat sastanka trebalo bi da bude nalaženje načina na koji se može sprečiti dalje organizovanje nereda putem pomenutih servisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: