Firefox - 29% udela u Evropi

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da je udeo Firefoxa na tržištu Evrope u martu ove godine dostigao 29 procenata.

Jovana Milićević

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2008.

13:27

Default images

Istraživanja koja se bave udelom internet pretraživača na globalnom nivou pokazuju značajan rast broja korisnika Firefoxa na svim kontinentima. Najveći porast zabeležila je Afrika, sa čak 3% mesečno, dok zemlje poput Finske, Poljske i Slovenije i dalje vode sa oko 45 procenata.

Takođe, uočeno je da procenat raste tokom vikenda na 30,1%, pa je pretpostavka da su korisnici kod svojih kuća slobodni u izboru softvera koji najviše odgovara njihovim potrebama, dok su na poslu ograničeni politikom firme za koju rade.

Pretraživači Safari i Opera takođe beleže rast i sve primetniji udeo na tržištu, pa nekadašnji glavni konkurent Firefoxa - Internet Explorer, sada zauzima još manji deo i beleži osetan pad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: