"Lep broj telefona" - prosečna godišnja plata u Srbiji: Zainteresovani?

Kada birate broj telefona, obično ne obraćate mnogo pažnju na to kako on glasi. Međutim, ako je u pitanju broj koji vam treba za posao, važi deviza - što upečatljivije, to bolje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

11:16

Foto: depositphotos/AndreyPopov

Na internetu se, zato, "lepi brojevi" telefona, sa ciframa koje se ponavljaju ili kombinacijama koje se lako pamte, prodaju prilično skupo. Postoje čak i specijalizovani sajtovi koji se samo time bave, ali SIM kartice sa lepim brojevima mogu da se nađu i na standardnim sajtovima za oglase.

Njihove cene različite su - kreću se od 500 dinara, pa do, verovali ili ne, 6.000 evra (najskuplji na koji smo naišli, možda ima i skupljih).

U opticaju su brojevi svih operatera, a cena se formira uglavnom u zavisnosti od toga koliko istih cifara ima u broju telefona. Ovaj od 6.000 evra, na primer, nakon pozivnog broja ima sedam istih cifara.

Praksa je, u poslednje vreme, i da korisnici mogu da odaberu svoj broj telefona, pa tako često stave svoj datum rođenja ili nešto slično, kako bi ga lakše zapamtili.

Zanima nas i vaše mišljenje. Da li vam je važno da imate "lep broj telefona", i koliko biste bili spremni da platite za njega?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: