Uskoro stiže “čista” instalacija Windows 10

Microsoft je za novo Insider izdanje Windows 10 (build 14367) pripremio niz noviteta, a jedan od njih je potpuno novi alat za “čistu instalaciju” tog operativnog sistema.

Tehnopolis

Izvor: fokus.ba

Nedelja, 19.06.2016.

13:41

Uskoro stiže “čista” instalacija Windows 10

Osim toga što će se ova operacija sad izvoditi lakše i jednostavnije, ona će istovremeno i proizvođače računara potpuno osloboditi “dodatnog softvera”.

Čista instalacija tako će biti bez “bloatware” sadržaja koji smetaju mnogim korisnicima.

“Saznali smo od korisnika da žele da imaju čiste instalacije Windowsa 10, što ponekad može biti komplikovano. Zato smo osmislili novi alat koji će vam omogućiti svež početak s čistom instalacijom Windowsa. Novi alat će biti dostupan kroz Settings app za Windows Insider članove na najsvežijim izdanjima sistema”, rekla je Microsoftova softverska inženjerka, Dona Sarkar.

U slučaju da testiranje Windows Insider korisnika prođe bez problema, ovaj alat bi uskoro trebalo da ugleda svetlost dana i to u obliku nadogradnje za Windows 10, koji odnedavno "duva za vrat" sedmici.

Treba imati na umu da u ovoj fazi testiranja alat čisti doslovno sve – pa i Microsoftove programe poput onih iz Office paketa. Sarkar napominje da alat može izbrisati i digitalne licence i digitalni sadržaj pa se za testiranje treba pažljivije pripremiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: