Pametni satovi - čemu to služi...

...a uz to i ne radi? Ili zašto pametni satovi još nisu popularni? To pitanje postavili su i u magazinu Time. Kao odgovor, ponudili su četiri moguća razloga.

Izvor: Autor: M.W./Time

Četvrtak, 10.07.2014.

12:22

Default images

Da bi došli do odgovora, novinari su sproveli i malo istraživanje - na web stranici FindTheBest pratili su i upoređivali promet i angažovanje korisnika u više kategorija proizvoda, od pametnih telefona preko laptopa do procesora. Ispostavilo se da su posetioci tog sajta tri puta češće tražili “gedžete” specijaliovane za vežbanje i 40 puta više pametne telefone nego pametne satove.

Evo kako to objašnjava “Time”.

1. Nezgrapni su
Prema podacima WatchStation-a, prosečna debljina ručnog sata je između osam i 12 milimetara. Sve između šest i osam mm smatra se "tankim". Većina pametnih satova debljine je do deset mm. Izuzeci su Sonyjev SmartWatch 2 (9 mm), Samsungov Gear Live (8,9 mm) i LG-ev G Watch (9,9 mm). Ali, među "praviM" satovima ovo se još uvek smatra “krupnim”. A za masovno tržište dizajn i udobnost važniji su od specifikacija i mogućnosti.

2. Preskupi su
Dok kupci o satovima razmišljaju u gotovo isključivo dve kategorije (vrlo jeftini i vrlo skupi), proizvođači pametnih satova guraju im proizvode u kategoriju koja je između (u rasponu između 70 i 200 evra).

3. Nisu rešeni problemi sa baterijom
Par modela pametnih satova može da radi mesecima s jednim punjenjem. Gotovo svi ostali jedva mogu da izdrže celu nedelju. Situacija je sve gora što su ekrani bolji i što je sat pametniji. Drugim rečima, imate još jedan uređaj više koji treba da punite svako veče. Proizvođači pametnih satova mogu i moraju bolje.

4. Sve je to lepo, ali čemu to služi?
Svi pričaju o njima, zgodni su, možemo s njima ponešto što ne možemo s pametnim telefonima. Da li je to, samo po sebi, dovoljno? Čini se da nije. Jednostavno, ne rešavaju nijedan opipljiv i zaista važan problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: