Nošenje Google Glassa u javnosti sve opasnije

Novinar Kajl Rasel kaže da mu je prišla mlada žena, viknula "Glass" i zgrabila naočare vredne 1500 dolara. Razbila ih je, a novinar misli da je baš to bio cilj...

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

08:55

Default images

Još jedan korisnik Google Glassa postao je žrtva napada u San FrancisКu. Ovaj put reč je o 20-godišnjem novinaru Kajlu Raselu, prenosi Mashable.

Podsetimo, u februaru je u jednom baru u istom gradu napadnuta žena koja je nosila Googleove naočale.

Rasel je u petak uveče bio na putu prema železnici BART kada je neka žena u ranim dvadesetima viknula "Glass!", zgrabila mu naočare s glave i pobegla. Rasel i njegovi prijatelji krenuli su za njom, ali nisu uspeli da je uhvate.

Žena je tokom bega bacila 1.500 dolara vredne naočare na pod i razbila ih. Rasel smatra da joj je upravo to bio cilj, a ne krađa.

"Po tonu kojim je viknula "Glass!" i načinu na koji je razbila Glass mislim da joj je uništenje naočara bilo cilj", rekao je Rasel za Mashable. Dodaje kako je Googleov gedžet sada pokvaren i neupotrebljiv.

Rasel je uveren da ovaj napad nije povezan s protestom sa kog je izveštavao u petak. Meštani, naime, protestuju protiv Googlea jer smatraju da dolazak bogatih iz sveta tehnologije doprinosi rastu cena nekretnina i tako otežavaju život manje bogatim starosedeocima. Konkretno, ovaj protest je bio organizovan protiv Googleovog advokata Džeka Halprina, koji je iz zgrade koju je kupio i u koju se uselio izbacio ostale stanare.

Protestantima smeta i što Google besplatno koristi gradske resurse, poput autobusnih stajališta za svoje autobuse kojima prevozi zaposlene na relaciji San Francisko - Silikonska dolina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: