NVIDIA: Quadro K6000 - "najbrži i najmoćniji" GPU ikada

NVIDIA je danas predstavila novu tehnologiju za vizuelno programiranje – NVIDIA Quadro K6000 GPU, najbrži i najmoćniji GPU ikada proizveden, saopšteno je iz kompanije.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2013.

08:50

Default images

Pored toga NVIDIA je danas lansirala i novu liniju profesionalnih grafičkih GPU-ova za mobilne radne stanice, pružajući do sada najviši nivo performansi i grafičke memorije na mobilnim platformama.

Quadro GPU K6000 pruža pet puta jače računarske performanse i skoro dvostruko veću grafičku sposobnost od svog prethodnika - NVIDIA Quadro 6000 GPU-a, a poseduje i najveću i najbržu grafičku memoriju na svetu.

Kombinujući vrhunske performanse i napredne mogućnosti u energetski efikasnom dizajnu, Quadro K6000 GPU omogućava vodećim organizacijama kao što su Pixar, Nissan, Apache Corporation i WSI diviziji Weather Channel-a da se pozabave virtualizacijom i analizom radnog opterećenja .

Quadro K6000 GPU je zasnovan na NVIDIA Kepler™ arhitekturi - najbržoj i najefikasnijoj GPU arhitekturi na svetu. Pod ključnim performansama i mogućnostima se podrazumeva:

· 12 GB ultra brze GDDR5 grafičke memorije koja omogućava dizajnerima i animatorima da stvaraju modele, likove i scene neviđenih razmera, kompleksnosti i bogatstva.

· 2,880 streaming multiprocesorska (SMX) jezgra koja dostavljaju bržu virtualizaciju i brže izračunavanje nego što su to radili modeli prethodnih generacija.

· Podržava četiri simultana displeja i rezoluciju do 4K sa 1.2 DisplaiPort™-om.

· Ultra nisko zadržavanje I/O videa i podrška za virtalizaciju velikih razmera.

“ NVIDIA Quadro K6000 GPU je procesor najviših performansi koji je ikada napravljen za tržište profesionalne grafike. “ izjavio je Ed Ellett viši potpredsednik Grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “ To će značajno promeniti način rada animatora, digitalnih dizajnera i inženjera i omogućiti im da učine da nemoguće postane moguće.”

Novi GPU-ovi za mobilne radne stanice

NVIDIA je danas otkrila i novi vodeći model profesionalnih grafičkih procesora za radne stranice kod notebook-ova, NVIDIA Quadro K5100M GPU. Isporučujući najviši nivo performasni i grafičke memorije koja je dostupna na notebook platformama, Quadro K5100M donosi novu liniju radnih stanica za grafiku za notebook-ove koja obuhvata Quadro K4100M, K3100M, K2100M, K1100M, K610M, i K510M GPU-ove.

Quadro GPU-ovi su dizajnirani , izgrađeni i testirani o strane kompanije NVIDIA kako bi obezbedili vrhunsku pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost koju profesionalci žele . Oni su sertifikovani i preporučeni od strane više od 150 vodećih provajdera softverskih aplikacija širom sveta.

NVIDIA Quadro K6000 će biti dostupan početkom ove jeseni kod HP-a, Dell-a, Lenovo-a i drugih vodećih provajdera za radne stanice; kod sistem integratora , uključujući BOXX Technologies i Supermicro; i kod ovlašćenih distributivnih partnera, uključujući PNI Technologies u Severnoj Americi i Evropi , ELSA i Ryoyo u Japanu i Leadtek u azijskom Pacifiku.

Nova Quadro linija grafičkih proizvoda za mobilne radne stanice takođe će biti na raspolaganju početkom jeseni u najboljim mobilnim radnim stanicama OEM –ova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: