Zdravstveni informacioni sistem Srbije

Na danas održanoj konferenciji pod nazivom "Uvodjenje informacionog sistema u primarnu zdravstvenu zaštitu u Srbiji" rečeno je da bi ovaj proces trebalo da bude završen u narednih godinu dana.

Izvor: B92

Petak, 15.04.2011.

16:03

Default images

Projekat je finansirala Svetska banka, a uloženo je 1,2 miliona evra za softver i 5,1 milion za hardver, za sve ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji.

Obuka i uvođenje softvera u rad u domovima zdravlja i ustanovama primarne zdravstvene zaštite studenata i starih lica biće obavljena do aprila 2012. godine.

Ministar Zoran Stanković rekao je da će informatizacijom zdravstva usluge u tom sektoru biti brže, efikasnije i da će biti smanjeni troškovi u zdravstvenom sistemu.

Kao krajnji cilj projekta navodi se stvaranje integrisanog zdravstvenog informacionog sistema Srbije, koji će obezbediti dostupnost zdravstvenih podataka svim učesnicima u zdravstvenom sistemu u skladu sa njihovim ulogama i odgovornostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: