Odlična vest za gejmere: Microsoft izbacuje dve nove konzole

Microsoft radi na paru sledeće generacije Xbox konzola pod imenom Anaconda i Lockhart.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

15:57

Odlična vest za gejmere: Microsoft izbacuje dve nove konzole
Foto: Getty

Nove dve konzole će navodno imati sličnu dinamiku kao i aktuelne Xbox One X and Xbox One S, s tim što se veruje da će Anaconda biti skuplja i moćnija jedinica, dok će Lockhart biti jeftiniji osnovni model.

Prema izveštajima, koji potiču iz Windows Central-a, Microsoft planira da pusti konzole u prodaju ​​2020. godine.

Ove vesti dolaze posle sličnog izveštaja o tome, kako Soni radi na PlayStation-u 5, koji je takođe najavljen za 2020. godinu.

"Anaconda konzola će biti moćnija i skuplja, pružajući vrhunsko iskustvo igranja. Takođe smo čuli da Microsoft istražuje tehnologiju kako bi dramatično smanjio vreme učitavanja, potencijalno uključujući i SSD skladištenje u paketu", izveštava Džez Korden (Jez Corden) iz Windows Central-a.

"Konzola sledeće generacije Lockhart biće pristupačna SKU, pružajući iskustvo igranja u paketu na sledećoj generaciji Xbox-a, potencijalno snažnim kao što je trenutni Xbox One X hardverski, s poboljšanjima pod poklopcem konzole."

I Anaconda i Lockhart navodno spadaju pod Microsoft-ov kodni naziv "Scarlet", porodicu konzola koje takođe uključuju i ručne i cloud-igrice.

Xbox One je predstavljen 2013. godine, nakon što je kodiran Durango, dok je 2017. Xbox One X bio pod šifrom Scorpio.

Dok je PlayStation najavio povlačenje na konferenciji 2019 E3, po prvi put u 24-godišnjoj istoriji - to je u velikoj meri podstaklo glasine o tome da se kompanija fokusira na konzolu sledeće generacije - Xbox će i dalje biti prisutan, kao i Nintendo.

Microsoft zvanično nije komentarisao glasine o sledećoj generaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: