Tehnopolis

Utorak, 13.04.2010.

17:41

Nove Nokie - C3, C6 i E5

Osim tablet računara, ovih dana popularni su i mobilni telefoni sa QWERTY tastaturom, namenjeni pre svega onom delu tržišta koji aktivno posećuje različite društvene mreže.

Izvor: B92

Default images

Nokia je ovoga puta ponudila tri nova modela - C3, C6 i E5, po pristupačnim cenama. Ovi telefoni nastali su nakon što je kompanija prepoznala potrebu korisnika za lakšom razmenom poruka, mailova i korišćenjem društvenih mreža, rekao je Ansi Vanjoki, šef za tržišta ove kompanije.
Najjeftiniji među njima, C3, pojaviće se na tržištu u drugom kvartalu ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 90 evra, uvećanoj za poreze. Ovaj model osim pune QWERTY tastature ima 2,4 inčni QVGA ekran, kameru od skromnih 2 megapixela i dolazi sa 55MB memorije, uz mogućnost proširivanja MicroSD karticom do 8GB.

C3 ima Series 40 korisnički interfejs, Ovi Chat i Ovi Mail aplikacije, mogućnost pristupa društvenim mrežama jednim klikom, kao i dodatne pogodnosti za korisnike popularnih društvenih mreža.

Uređaj će biti dostupan u tri boje - zlatno, sivoj i pink.
Sledeći, po ceni, je model iz E serije, koji ima preporučenu cenu od 180 evra, takođe bez poreza. E5 smartphone zasnovan je na Simbyan platformi i osim jednostavnog pristupa društvenim mrežama, pristupa velikom broju aplikacija preko Ovi servisa, telefon ima podršku i za popularne mail naloge, Yahoo, Gmail, Hotmail, Ovi Mail, ali i Microsoft Exchange i IBM Lotus Notes Traveler.

2,4 inčni QVGA LCD ekran, 250MB interne memorije, uređaj se odlikuje i podrškom za MicroSD do 16GB i kamerom od 5megapiksela, a što se mogućnosti povezivanja tiče tu su HSDPA/HSUPA i WLAN.

E5 bi trebalo da se pojavi na tržištu u trećem kvartalu ove godine, a biće dostupan u crnoj, beloj, plavoj, braon i srebrnoj boji.
Najskuplji, među predstavljenim telefonima je model C6, koji će se po ceni od 220 evra, takođe bez poreza i taksi, na tržištu naći u drugom kvartalu 2010. godine.

Puna QWERTY tastatura i 3,2 inčni TFT ekran odlikuju ovaj smartphone, zasnovan na Symbian platformi. WLAN, GPRS/EGPRS, Bluetooth 2.0 i integrisani A-GPS, podrška za sve popularne mail i IM klijente, pristup Ovi mapama uz besplatnu navigaciju kao i jednostavan pristup društvenim mrežama karakteristike su ovog modela.

Osim primarne kamere od 5 megapixela, sa blicem, C6 ima i sekundarnu kameru, za video pozive, a biće dostupan u crnoj i beloj boji.

Ostale karakteristike modela C3, C6 i E5 možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: