Ovo je najprodavaniji telefon u istoriji Motorole

Sudeći po potpredsedniku Motorole, Magnusu Alkvistu, kompanijin budžet smartfon, Moto G, postao je najprodavaniji telefon u istoriji kompanije.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 28.03.2014.

18:01

Default images

Iako je već poznato da je Moto G nadmašio očekivanja kompanije, prilično je impresivno i to što je uspeo da nadmaši svaki drugi smartfon koji je Motorola napravila i to za samo 6 meseci.

Alkvist je objasnio da je veliki faktor u prodaji bilo i tržište Indije gde su korisnici prilično izbirljivi kada su smartfoni u pitanju. Motorola je uspela da izađe na kraj sa time uz pomoć partnerstva sa Flipkartom, velikom internet prodavnicom i odlučila da Moto G prodaje isključivo na internetu.

Iako se čini kao prilično čudan potez, odluka se ispostavila ispravnom.

U pitanju je smartfon sa 4.5-inčnim ekranom rezolucije 720 piksela, Androidom 4.3, 1.2GHz quad core procesorom, 8GB prostora za skladištenje podataka i kamerom od 5 megapiksela.

Moto G košta 179 dolara za verziju sa 8GB interne memorije i 199 dolara za verziju sa 16GB bez ugovora.

Ovo je skoro duplo jeftinije u poređenju sa Nexusom 5 i znatno niže od bilo kog drugog konkurentskog smartfona.

Naravno, ovako niska cena znači i određene kompromise.

Moto G najverovatnije neće imati podršku za 4G/LTE, ali će zato biti dostupan u 19 boja. Šta je Motorola učinila da Moto G bude toliko jeftin?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: