Glumica osuđena na 26 godina zatvora zbog bogohuljenja

Pakistanska glumica Vina Malik i njen suprug Asad Bašir Kand Mir Šakil-ur-Rahman osuđeni su svaki na 26 godina zatvora zbog "zlog čina“ bogohuljenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

12:22

Default images

Tridesetogodišnja glumica i njen suprug, koji je vlasnik najveće medijske grupe u Pakistanu osuđeni su na kaznu zatvora nakon što su u jednom televizijskom šou odglumili scenu venčanja baziranu na priči o braku ćerke proroka Muhameda dok je u pozadini svirala „pesma rugalica“.

Kako je presudio sud u Pakistanu, oni su ovom scenom uvredili osećanja muslimana u toj zemlji.

"Ovo što su oni uradili se ne može shvatiti olako, a takav potez mora biti strogo kažnjen“, navodi se u presudi.
instagram/iveenamalik
Inače, glumica se ne oseća krivom, a osim zatvorske kazne od 26 godina zatvora bračni bar bi trebalo da plati kaznu od 10 hiljada evra.

"Dvadesetšest godina! Molim vas, pa to je čitav život. Ali verujem u više sudove u Pakistanu. Kada dođe poslednja presuda ona će biti pravedna. Ništa loše se neće dogoditi“, izjavila je glumica koja je podnela žalbu na presudu.

Osim nje i njenog supruga kažnjen je i voditelj šoua Šesta Vaidi.

Glumica se trenutno nalazu u Dubaiju, a po povratku u Pakistan biće joj oduzeti pasoš i sve nekretnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: