Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.07.2018.

08:00

Još samo jedan korak je ispred Đokovića

Najbolji srpski teniser ikada Novak Djoković danas igra u finalu protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona za četvrti trofej na Vimbldonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Još samo jedan korak je ispred Đokovića
Foto: Getty images

Đoković traži 13. Gren slem titulu, na koju čeka više od dve godine, a Anderson tek prvu u svom drugom finalu računajući samo najvrednije turnire.

Obojica su do finala došli iscrpljujućim i dugim mečevima, Anderson je posle šest i po sati savladao Amerikanca Džona Iznera 3-2, istim rezultatom kao što je Đoković slavio nad Špancem Rafaelom Nadalom ali u dva dana.

"Nadam se da ćemo pre svega moći da igramo obojica. Bio je "tobogan" i za njega u poslednjih nekoliko mečeva, ali ovo je neverovatno dostignuće za mene posle svega što sam doživeo i okrećem se ka tom finalu", istakao je Đoković posle pobede nad Nadalom.

Biće to njihov sedmi međusobni duel, a Djoković je mnogo uspešniji jer je trijumfovao u poslednjih pet, medju kojima su dva na Vimbldonu 2011. i 2015. godine.

Finale počinje u 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu