Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.07.2017.

19:20

Hrabri Lajović poražen od Federera

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u drugom kolu Vimbldona od Rodžera Federara 6:7, 3:6, 2:6.

Izvor: PT

Autor: PT

Hrabri Lajović poražen od Federera
Getty Images

Srpski teniser odigrao je odličan prvi set, kada je uspeo i da dođe do brejka prednosti. Međutim Rodžer se konsolidovao i izjednačio.

Usledio je taj-brejk u kojem Duci nije mogao do poena pa je Federer poveo sa 1:0 u setovima.

U sledećem setu, srpski teniser se veoma dobro držao, ali je sedmostruki osvajač Vimbldona uspeo da napravi brejk i osvoji set sa 6:3.

Treći set prošao je onako kako se i očekivalo. Lajović je dodatno pao u igri, što je Švajcarac iskoristio i došao do duplog brejka. Na kraju posle sat vremena i 32 minuta igre Rodžer se plasirao u treće kolo.

Federer će u narednom kolu igrati sa Mišom Zverevim, koji je u pet setova pobedio Mihaila Kukuškina.

I set

Lajović je veoma dobro otvorio meč i bez izgubljenog poena dobio prvi gem, 1:0.

U prvom servis gemu Rodžera, Duci je imao čak tri brejk lopte, ali je odličnim servisima uspeo da spasi sve tri. Ipak ukazala mu se još jedna prilika, koju je ovog puta iskoristio i došao do prednosti od 2:0.

Ipak, srpski teniser nije uspeo da potvrdi brejk, pre svega zbog agresivne igre Federera, 2:1.

U narednom gemu Švajcarac je bez izgubljenog poena uspeo da dođe do izjednačenja. Usledio je servis gem Ducija koji je ponovo oduševio.

Pri rezultatu 30:0, Lajović je pogodio sjajnu forhend dijagonalu i tako stavio do znanju Federeru da nije došao da se brani, 3:2.

Natavio je Lajović sa odličnom igrom, ali nije imao priliku da dođe do ponovne šanse za brejk. Rodžer je sigurno čuvao svoj servis, kao i njegov protivnik, pa je rezultat glasio 5:4 za Ducija.

Do taj-brejk nije bilo puno uzbuđenja, onda je u 13. gemu usledila furiozna igra Švajcarca, koji bez izgubljenog poena dobija odlučujući gem prvog seta.

II set

Start drugog seta obeležila je sigurna igra Federera koji bez ikakvih problema dobija prvi gem i očekivalo se da će u sledećem napraviti dodatni pritisak na srpskog igrača.

To se i desilo, pošto je sedmostruki osvajač Vimbldona uspeo da dođe do brejk lopte, 30:40. Ipak, odličnom igrom srpskog tenisera, Rodžer nije uspeo u nameri, pa je Duci izjednačio na 1:1.

Dominacija Federara na njegov servis je nastavljena, dok je Duci nastavio malo da se muči. Rodžer je došao na 0:30, ali su tada usledila dva divna poena Lajovića za 30:30.

Ipak, tada je Duci malo pao, što je Federer iskoristio i napravio brejk, 3:1. U narednom je sigurnom igrom uspeo da dođe do prednosti od tri gema.

Mogao je Federer i do duplog brejka, pošto je na servis Dušana imao čak tri uzastopne brejk lopte, 0:40. Ali, odličnom igrom sa osnovne linije, a potom i na mreži srpski teniser je uspeo da ih spasi i smanji na 4:2.

Do kraja seta obojica tenisera su čuvali svoje servise, što znači da je Rodžer Federer poveo sa 2:0.

III set

Vidi se da je Lajović popustio, a potvrda toga je brejk Federara na startu trećeg seta, 1:0 za Rodžera.

U narednom gemu Federer je lako potvrdio brejk i došao do velike prednosti od 2:0. Švajcarac je novu priliku imao u narednom gemu Lajovića da dođe do duplog brejka, ali je Duci uspeo da je spasi.

Dva poena koja su usledila dobio je Lajović, pa je rezultat posle nekih desetak mintua igre glasio 2:1.

Do kraja seta Federer je uspeo da napravi dupli brejk i tako posle 92 minuta igre dođe do pobede nad srpskim teniserom. Poslednji set Federer je dobio sa 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu