Nova vest
Tenis

Utorak, 29.06.2010.

16:07

Zvonarjova u polufinalu Vimbldona

Ruskinja Vera Zvonarjova plasirala se u polufinale Vimbldona pobedom nad Kim Klajsters iz Belgije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zvonarjova je protiv Klajstersove slavila sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:2, a u polufinalu sastati sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom, koja je napravila veliko iznenađenje eliminacijom petostruke šampionke Venus Vilijams iz Sjedinjenih Država.

Ruskinja, 21. nosilac na Vimbldonu, je tako došla do prve pobede protiv Klajstersove u svom šestom pokušaju, pošto je uspela da se vrati posle vođstva Belgijanke u setovima od 1:0, a potom i dođe do zasluženog slavlja.

Bila sam veoma uzbuđena zbog meča jer je jedan od mojih snova bio da igram u polufinalu ovde. Sećam se da sam kao dete gledala Vimbldon na televiziji i da sam se posebno radovala polufinalnim mečevima“, rekla je Zvonarjova.

Posle vođstva Klajstersove Zvonarjova je u drugom setu došla do dva brejka i od tada je preuzela ofanzivu, dok je Belgijanka imala mnogo problema sa prvim servisom i forhendom u poslednjem delu meča. Ruskinja je to iskoristila i došla do trijumfa posle jednog sata i 48 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu