Hodžson na korak od Liverpula

Trener Fulama Roj Hodžson zameniće Rafaela Benitesa na klupi petostrukog evropskog šampiona Liverpula, preneli su britanski mediji.

Izvor: AK

Utorak, 29.06.2010.

11:20

Default images

Kako je preneo BBC, Fulam je pre dve nedelje dozvolio upravi Liverpula da pregovara sa 62-godišnjim trenerom i do kraja nedelje Hodžson bi mogao da postane novi trener "crvenih".

Hodžson bi na klupi Liverpula zamenio Rafaela Benitesa, koji je početkom juna napustio klub i preuzeo Inter.

Mediji su prethodnih dana spekulisali da bi Hodžson mogao da preuzme reprezentaciju Engleske, posle lošeg rezultata nacionalnog tima na
Svetskom prvenstvu i eliminacije u osmini finala.

Hodžson je u decembru 2007. godine preuzeo Fulam i u prvoj sezoni uspeo da sačuva klubu premijerligaški status. U narednoj sezoni ekipa je osvojila sedmo mesto, što je najbolji plasman u klupskoj istoriji i plasirala se u Ligu Evropa.

Fulam je prošlu sezonu u Premijer ligi završio na 12. mestu, ali je igrao u finalu Lige Evropa i posle produžetka poražen je od Atletika iz Madrida sa 2:1. Londonski klub je do finala, između ostalih, izbacio i branioca titule Šahtjor, Juventus i Volfsburg.

Treneri klubova koji se takmiče u profesionalnim engleskim ligama su početkom maja imenovali Hodžsona za najboljeg trenera u prošloj sezoni.Hodžson je, između ostalih, trenirao i Inter, Blekuburn i reprezentaciju Švajcarske, sa kojom je na Svetskom prvenstvu 1994. godine stigao do osmine finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: