Pobede Radničkog i Partizana

Odbojkaši Radničkog Kredi banke i Partizana zabeležili su pobede u mečevima pretposlednjeg, petog kola Mini lige za prvaka.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 04.03.2010.

21:01

Default images

U derbiju kola Radnički je u Kragujevcu savladao Crvenu zvezdu sa 3:2 (27:29, 25:22, 21:25, 25:12, 17:15), dok je Partizan sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:23, 25:19) pobedio osvajača Kupa novosadsku Vojvodinu u Beogradu.

Kragujevčani su ovim trijumfom sa liderske pozicije kolo pre kraja Mini lige za prvaka skinuli upravo crveno-bele, ali će odluka o tome ko će sa prvog mesta u plej-of pasti u poslednjem kolu. Kragujevčani će ići u goste NIS Vojvodini, a Crvena zvezda će igrati protiv Partizana u „Šumicama“.

Najviše uzbuđenja na duelu u Kragujevcu viđeno je u petom setu. Imao je Radnički ogromnu prednost od čak 13:9, ali kad je na servis stao Milan Rašić stvari su se za tili čas izmenile. Zvezda je čak prestigla rivala, imala i dve meč lopte, pa i kontru za pobedu, ali je Jakovljević ispucao loptu u aut. Kragujevčanima je meč loptu as poenom doneo Maksimović, a na isti način je derbi duel petog kola i završen (posle još jedne greške Jakovljevića, ovog puta u prijemu).

Inače, Beograđani su u završnici prvog seta nadoknadili veliku prednost Radničkog od 21:16, i u uzbudljivom finišu uspeli su da dobiju ovaj set na razliku – 29:27. Kragujevčani su ipak imali snage da uzvrate, ali su posle izgubljenog trećeg seta ponovo morali da spašavaju živu glavu. Ipak, ekipa Slobodana Kovača je bila furiozna u četvrtom periodu, kad je rival ostao na samo 12 osvojenih poena. U već opisanom taj-breku Radnički je i drugi put ove sezone slavio u „Jezeru“ protiv Crvene zvezde sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: