Indonezija želi SP 2022. godine

Fudbalska federacija Indonezije saopštila je u ponedeljak da će se kandidovati za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 04.01.2010.

23:45

Default images

Prema rečima Nugraha Besusa, generalnog sekretara Federacije, Vlada u Džakarti podržaće kandidaturu na taj način što će pružiti neophodne finansijske garantije. Utakmice tog Mondijala igrale bi se u 11 gradova, a u tu svrhu u Indoneziji će se izgraditi sedam novih stadiona.

Zanimljivo je da se Indonezija jedini put kvalifikovala za Svetsko prvenstvo 1938. godine pod imenom Holandska Istočna Indija.

U borbi za dobijanje organizacije šampionata planete 2022. godine Indonezija će imati za konkurente Australiju, Englesku, Japan, Holandiju i Belgiju, Rusiju, Španiju i Portugaliju, SAD, Katar i Južnu Koreju.

Odluku o domaćinu Šampionata sveta Svetska fudbalska federacija (FIFA) doneće u decembru 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: