Antić i "Orlovi" zajedno do 2012!

Selektor A reprezentacije Radomir Antić ostaće na kormilu državnog tima bar do kraja sledećeg ciklusa kvalifikacija za EP2012.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 24.11.2009.

21:11

Default images

Odbor za Hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije zasedao je u Beogradu u proširenom sastavu i jednoglasno je odlučio da produži saradnju sa selektorom A reprezentacije Radomirom Antićem bar do 2012. godine i kraja ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sednici Odbora predsedavao je prvi čovek FSS-a Tomislav Karadžić, a prisutni su bili svi predsednici regionalnih ogranaka Saveza kao i predsednik Zajednice Superligaša.

“Dosadašnji selektorski učinak Radomira Antića je u svemu odličan i afirmativan za srpski fudbal u celosti. Odlučeno je da se zadrži izabrani kurs sa Antićem na čelu najbolje reprezuentacije i u narednom kvalifikacionom ciklusu. Dogovorena je saradnja do kraja 2011. godine i završetka kvalifikacionog puta za Prvenstvo Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, a koja će biti i produžena nazavršni deo u slučaju očekivanog plasmana", kaže se u saopštenju.

Čelnici Fudbalskog saveza izrazili su optimizam povodom plasmana nacionalnog tima na Mundijal u Južnoj Africi, pre svega zato što je rešeno "najvažnije pitanje" a to je selektor.

"Od dolaska Radomira Antića viđena su mnogo dobra. Uspostavljen je kult nacionalnog tima, vraćeno ogromno poverenje nacije u reprezentaciju, državni tim je na pet kvalifikacionih utakmica u Beogradu posmatralo 220.000 navijača (tri puta je stadion bio rasprodat danima pred meč), stvoren je niz igrača koji su nosioci igre u svojim timovima...Uz to, fudbal je mnogo bolje pozicioniran u društvu, odziv sponzora je veoma zadovoljavajući", ističe se u saopštenju.

Svečanost povodom produžetka ugovora sa Antićem biće održana sredinom decembra, kada će biti i sumirani utisci sa žreba za određivanje grupa na Mundijalu, i uopšte ove uspešne fudbalske godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: