Četvrtak, 13.08.2009.

17:44

Svetski šampioni u Kljajićevu

Muška seniorska kuglaška reprezentacija Srbije, zvanični svetski šampion, u petak će svečano otvoriti novu kuglanu 'Gagović sport' u Kljajićevu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Svetski šampioni sa takmičenja u Detenhajmu u maju sastaće se sa selekcijom novinara. Igraće se sa osam igrača. Ideju za ovu utakmicu kojom posle skoro tri meseca pauze počinje nova kuglaška sezona , dao je kapiten "zlatnih momaka" iz Detenhajma Jovan Ćalić, koji živi u Kljajićevu i u tom malom mestu je počeo kuglašku karijeru 1984. kao član mesnog Korduna.

Ovaj kolektiv je upisan u zlatnu knjigu kao dvostruki osvajač šampinske titule u Jugoslaviji 1997. i 1998.

"Nova kuglana sa četiri staze sa 'pločama' je pravi dar sa neba za kuglanje u mom mestu", rekao je Jovan Ćalić, pojedinačni šampion sveta 2002. iz Osijeka i vicešampion 2004. iz Hunedoare, vlasnik svetske pojedinačne bronze u sprintu iz Banjaluke 2008. i ekipnog svetskog zlata iz Detenhajma 2009.

"Sigurno će mnogo značiti i za kuglanje u opštini Sombor, jer će ovdašnji klubovi dobiti još jedan prvoklasan objekat da treniraju i igraju utakmice", dodao je Ćalić

Selektor Miloš Ponjavić računa na sve igrače iz Detenhajma, osim na Darka Lotinu koji živi u Nemačkoj i ima obaveze u svom klubu, bundesligašu Ravenzburgu. Dolazak su, uz Ćalića, koji će i ove sezone igrati za slovačkog šampiona Sport iz Podbrezove, najavili i zvanični svetski rekorder iz Detenhajma Vilmoš Zavarko (Sport, Podberzova), Goran Ostojić, Arpad Antal i Daniel Tepša (Beograd Poštanska štedionica), Tibor Sel (Gabonatrans Segedin), Goran Čaluković (Metalmaks, Banjaluka) i Miloš Radojičić (Metalac, Gornji Milanovac).

Počasni selektor novinarske reprezentacije je Vojko Pavlović trener zvaničnog šampiona Srbije Beograd- 'Poštanske štedionice', a u stručnom štabu su direktor reprezentacije Zoran Dragović i predsednik komisije za informisanje KS Srbije Branimir Vasić.

U ekipi sedme sile su Nikola Matijaš (Beograd 'Poštanska štedionica'), Aleksandar Živadinović (Partizan), Darko Marković (Niš put), Čongor Baranj i Ervin Feldejak (Senta), Dejan Pruginić (Kordun, Kljajićevo) Jovan Kerečki i Uroš Ramić (Metalmaks, Banjaluka).

"Računali smo i na Žolta Kiša, našeg internacionalca u Gabonatransu, ali se on zahvalio na pozivu, jer mora da ide na testiranja i lekarske preglede ovog vikenda u Segedin" - istakao je Zoran Dragović.

"Međutim, uveren sam da i ovaj sastav može da pruži jak otpor svetskim šampionima", dodao je Dragović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: