Partizan: "Platili smo 70% duga"

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je ove sezone sportskom centru Tašmajdan, u čijem sklopu je i hala Pionir, uplatio oko 12,5 miliona dinara.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.03.2009.

21:53

Default images

Tako su 'crno-beli' ukupan dug prema gradskom poreduzeću smanjili za više od 70 odsto. U saopštenju objavljenom na veb-sajtu Partizana navodi se da je klub, u skladu sa dogovorom sa gradskim strukturama, na račun Tašmajdana u više navrata ove sezone uplatio sredstva.

Saopštenje prenosimo u celosti, bez izmena:

"Zbog raznoraznih tumačenja koja se pojavljuju u javnosti, a u cilju izbegavanja bilo kakvih spekulacija dužnost nam je da saopštimo sledeće: Shodno dogovoru sa gradskim strukturama Partizan je na račun SRC Tašmajdan u više navrata uplatio sredstva. Počev od sume od 3,5 miliona dinara, koju smo namenski dobili za tu svrhu. Potom smo od nagrade za ulazak u TOP 16 fazu, koja je iznosila pet miliona dinara, izdvojili 1,2 miliona dinara, a zatim je KK Partizan od Grada dobio nagradu od osam miliona dinara, na ime prolaza u najboljih osam klubova Evrope i od te sume namenski je izdvojeno 4 miliona dinara za SRC Tašmajdan. Od 1. oktobra 2008. godine uplaćeno je i nešto više od 3,5 miliona dinara, pa je sve ukupno od početka sezone KK Partizan uplatio SRC Tašmajdan nešto više od 12,5 miliona dinara. Dakle, dug koji je postojao je smanjen više od 70 procenata, a preostalo dugovanje iznosi oko 4 miliona dinara. Ovakva praksa, saradnja našeg kluba sa gradom se nastavlja, pa će sledeća uplata na račun Tašmajdana biti izvršena narednog meseca".

Zbog problema sa dugovanjima rukovodstvo Tašmajdana prošlog meseca svelo je na minimum grejanje u Pioniru kao znak upozorenja upravi Partizana, ali ga je kasnije vratilo na normalnu temperaturu.

'Crno-beli' su nedugo zatim dobili dozvolu da ugoste Panatinaikos u Areni, a generalni direktor Tašmajdana Milan Petrović podneo je ostavku, uz obrazloženje da je Partizan nagrađen, iako nije izmirio sva dugovanja.

Gradonačelnik Dragan Đilas odbio je da prihvati ostavku, a zatim je smenio gradskog sekretara za sport Igora Miklju. Ekipa Partizana će 31. marta, ponovo u Areni, igrati protiv CSKA u četvrtfinalu Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: