Preminuo Đorđe Milovanović

Bivši fudbaler Crvene zvezde Đorđe Milovanović iznenada je preminuo u nedelju u 53. godini u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: B92, www.crvenazvezdafk.com

Nedelja, 15.02.2009.

16:35

Default images

Milovanović je bio poznat po svom izuzetnom razornom šutu zbog čega je i dobio nadimak „Đoka Bomba“, a ostao je upamćen po mnogim atraktivnim golovima i stekao je kultni status među navijačima.

Milovanović je rođen 13. septembra 1956. godine u Sremskoj Rači. Fudbalsku karijeru je počeo u Radniku iz Bijeljine, a u Crvenu zvezdu je stigao u januaru 1978. godine i sve do juna 1985. crveno-beli dres je na zvaničnim utakmicama oblačio 166 puta. Sa 12 pogodaka pomogao je u osvajanju dve titule šampiona i dva nacionalna Kupa, a zbog odsluženja vojnog roka nije učestvovao u šampionskom pohodu na prvenstvo u sezoni 1980/1981.

Takođe, Milovanović će ostati upamćen kao nezamenljivi član veznog reda generacije koja je pod trenerskom palicom Branka Stankovića u sezoni 1978/1979 stigla do finala Kupa UEFA.

Svoju neizmernu ljubav prema Zvezdi preneo je i na sina Dejana, doskorašnjeg kapitena upravo Crvene zvezde, koji trenutno igra u francuskom Lansu. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: