Bjelica i Bogdan solidni, ali su njihove ekipe poražene

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su zapažene uloge u noći između subote i nedelje, ali su njihovi timovi poraženi u NBA ligi.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

08:10

Bjelica i Bogdan solidni, ali su njihove ekipe poražene
Foto: Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Bjeličina Minesota izgubila je od “ranjenog” San Antonija rezultatom 117:101, dok je Sakramento bio neuspešan na gostovanju Juti – 103:97.

Nekadašnji košarkaš Fenerbahčea i MVP Evrolige ponovo je dobio veliku minutažu, punih 37 minuta, ali nije bio toliko košgeterski raspoložen – Beli je postigao 7 poena (3-7 iz igre, 1-2 za tri), uz 8 skokova, jedne asistencije i dve izgubljene lopte.

Najefikasniji kod Timbervulvsa bio je Karl-Entoni Tauns sa 21 poenom i 9 skokova, ali su jedino “dvocifreni” još bili Endru Vigins sa 21 poenom, odnosno Džef Tig sa 16. Posle izjednačene prve četvrtine, Sparsi su u drugoj dodali gas i na odmor otišli sa +11. Od tog trenutka su lako održavali vođstvo, gosti nisu uspevali da im ozbiljnije zaprete i ‘Mamuze’ su se vratile gde pripadaju – na mesto koje vodi u plej-of.

Dominirao je Lamarkus Oldridž sa 39 poena, 10 skokova i 2 blokade, Gej je dodao 14, dok su po 12 imali Pau Gasol, Pati Mils i Deni Grin.

San Antonio je sada sedmi na Zapadu sa 40 pobeda i 30 poraza, odmah ispod Minesote koja ima identičan učinak.
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer
Sakramento je pružio dobar otpor ‘Džezerima’, ali je domaćin prebacio u veću brzinu tokom drugog poluvremena i spasa za Kingse nije bilo. Nakon izjednačene dve deonice, Juta je preuzela kontrolu početkom drugog poluvremena i prednost je prešla na drugu stranu.

‘Kraljevi’ su držali priključak, uvek bili na tri-četiri poena manjka, ali su posustali u finišu i doživeli novi poraz.

Bogdanović je igrao skoro 27 minuta i ubacio 12 poena (5-17 iz igre, 2-3 za tri), imao 2 skoka i po asistenciju i ukradenu loptu. Koliko je Sakramento bio napadački slab pokazuje podatak da je Bogdan bio drugi najefikasniji igrač svog tima, iza Badija Hilda koji je meč završio sa 23 poena i po 6 skokova i asistencija. Foks i Templ dodali su po 11 i to su svi igrači gostujućeg tima sa dvocifrenim učinkom.

Oni nisu imali rešenja za dvojac Donovan Mičel-Rudi Gober – prvi je postigao 28 poena, uprkos tome što je trojke šutirao 1-8, dok je drugi uz 22 poena uhvatio 13 lopti.

Juta je pored gorenavedenih ekipa treći učesnik Zapadne konferencije sa skorom 40-30 i drži peto mesto, dok je Sakramento 12. sa 23 pobede i 48 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: