LE: Partizan na Videoton, Zvezda čeka Krasnodar!

Fudbaleri Partizana će se u borbi za plasman u Ligu Evrope sastati sa Videotonom, dok će Crvena zvezda prolaz u evropsko takmičenje tražiti protiv Krasnodara.

Izvor: SV

Petak, 04.08.2017.

12:48

LE: Partizan na Videoton, Zvezda čeka Krasnodar!
Getty Images

Prve utakmice igraju se 17, a revanš mečevi 24. avgusta.

Prema poslednjim informacijama, crveno-beli će u prvom susretu gostovati, suprotno onome što je odlučeno u žrebu jer su kuglice 'htele' i da crno-beli budu domaćini.

Pred osvajačima duple krune je dvomeč sa mađarskom ekipom koju sa klupe predvodi prošlosezonski prvi strateg Partizana Marko Nikolić, zajedno sa napadačima Markom Šćepovićem i Dankom Lazovićem, dok će pred navijačima Zvezde, ali kao fudbaler Krasnodara, ponovo zaigrati Mihailo Ristić.

"Crno-beli" su uspeli da stignu do povlašćenog statusa, nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i povoljnih rezultata ostalih mečeva, dok će večiti rival u trci za mesto u drugom po značaju evropskom fudbalskom klupskom takmičenju imati nešto teži put.

U Nionu su prethodno izvučeni i parovi plej-of runde za ulazak u Ligu šampiona - opširnije u posebnoj vesti.

Tok žreba:

Partizan se našao u Grupi 4, među povlašćenim timovima zajedno sa Olimpikom iz Marselja, PAOK, Legijom, Viktorijom iz Plzenja i Zenitom, a potencijalni protivnici su Videoton, Šerif, AEK, Utreht, Domžale i Estersund.

Na drugoj strani, Zvezda je među nenosiocima u Grupi 1, sa Maritimom, AEK, Osijekom i Škendijom. Može da se sastane sa Milanom, Dinamom iz Kijeva, Krasnodarom, Brižem ili bečkom Austrijom.

Zvezda je uspela da izbegne italijanski Milan, ali ne i ruski Krasnodar, sa kojim će se boriti za plasman u Ligu Evrope i prvu utakmicu će igrati kao domaćin.

Kuglice su učinile svoje - Marko Nikolić će se vratiti u Humsku 1 brže nego što je očekivao pošto je Partizanu kao protivnik u trci za mesto u evropskom takmičenju izabran mađarski Videoton. Opširnije u posebnoj vesti.

Parovi plej-ofa za plasman u Ligu Evrope:
Škendija - Milan
Vardar - Fenerbahče
Ajaks - Rozenborg
Osijek - Austrija Beč
Zvezda - Krasnodar
Altah - Makabi Tel Aviv
BATE - Oleksandrija
Klub Briž - AEK
Maritimo - Dinamo Kijev
Dinamo Zagreb - Skenderbeg
Ludogorec - Suduva
Panatinaikos - Atletik Bilbao
Apolon - Mitjiland
Domžale - Marsej
Partizan - Videoton
FH - Braga
Everton - Hajduk Split
Utreht - Zenit
Legija - Šerif
Vitrolul - Salcburg
Plzenj - AEK Larnaka
PAOK - Estersund

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

404 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: