Alonso: Kada igraš protiv tima kakav je Zvezda...

Trener Baskonije Sito Alonso kaže da je Crvena zvezda nadigrala njegovu ekipu na fizičkom nivou, nezadovoljan pristupom svojih igrača.

Izvor:

Sreda, 25.01.2017.

01:00

Alonso: Kada igraš protiv tima kakav je Zvezda...
StarSport

"Veoma loše smo počeli, posebno smo bili slabi u vraćanju u odbranu posle promašenih šuteva. Možda smo i imali priliku da sve to anuliramo i nadomestimo, ali, bez sumnje, morali smo da radimo jednostavnije stvari kako bismo sustigli njihovo vođstvo", rekao je Alonso.

Srpski i regionalni šampion nastavio je sa frapantnim rezultatima slavivši i šesti put u nizu u elitnom takmičenju, još jednom veoma ubedljivo protiv sjajne Baskonije u Vitoriji (87:69).

"Kada promašiš šut, najvažnija stvar jeste da odmah to zaboraviš i potrudiš se da barem malo popraviš napad sledeći put, dok igraš izuzetno čvrsto u odbrani. Ako ti to nije jasno onda imaš veliki problem kada igraš protiv tima kakav je Crvena zvezda, koji igra veoma dobro i čvrsto. U ovakvoj Evroligi, moramo da koristimo našu čvrstinu kako bismo igrali bolje. Moramo da naučimo i prepoznamo trenutak u kom se nalazimo, trenutak koji nije jedan od naših najboljih, ali je veoma važan. Moramo da igramo zajedno kako bismo izbegli ovakve situacije. Nismo imali velike padove, do sada – teško je posle poraza od Olimijakosa i Zvezde, timova koji su nas nadigrali na fizičkom nivou. Oni su to u potpunosti iskoristili, naškodili nam i sprečili nas da igramo našu igru. Uradili smo dobar posao do sad, ali, kao što rekoh, trenutno situacija ne ide u našu korist", zaključio je Alonso.

Osim jedanaeste pobede, koja tim Dejana Radonjića trenutno stavlja na fantastično peto mesto na tabeli, posebno se izdvaja podatak i da su crveno-beli slavili većom razlikom nego Baskonija u Beogradu, što joj može dati veliku prednost u konačnoj računici.

Paklen ritam za ekipu sa Malog Kalemegdana nastavlja se već u četvrtak, kada u Pionir stiže Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: