Subota, 02.04.2016.

21:12

Azarenka osvojila ’sunčanu duplu krunu’

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka osvojila je titulu na turniru u Majamiju, trijumfom nad Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom u dva seta.

Izvor: JT

Azarenka osvojila ’sunčanu duplu krunu’
Getty Images

Azarenka je do trijumfa došla sa 6:3, 6:2, posle jednog sata i 18 minuta igre.

Na taj način, beloruska teniserka se pridružila odabranom društvu, pošto je postala tek treća teniserka koja je vezala titule u Indijan Velsu i Majamiju. Pre nje, to su učinile samo Štefi Graf, 1994. i 1996. godine, i Kim Klajsters, 2005. godine.

Azarenki je titula u Majamiju treća ove sezone, posle Brizbejna i Indijan Velsa, a 20. u karijeri.

Od početka ove sezone, Azarenka je upisala samo jedan poraz, i to u četvrtfinalu Australijan Opena od Nemice Anđelike Kerber, koja je osvojila titulu na prvom Gren slemu sezone.

Beloruskinja je odigrala odlično protiv Kuznjecove i povela sa 5-4 u međusobnim duelima. Njima dvema je to bio prvi susret posle tri godine, viđen je veliki broj brejkova, ali je Beloruskinja bila ta koja je diktirala tempo i na kraju zasluženo slavila. Koliko je bila ubedljiva, možda najbolje govori podatak da je osvojila 19 poena više od svoje rivalke.

Turnir u Majamiju igran je za nagradni fond od 6.844.139 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: