Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 25.12.2014.

19:58

Vaterpolisti bojkotovali Savez?

Niko od vaterpolista reprezentacije Srbije, uključujući i selektor Dejana Savića, nije se pojavio na Novogodišnjem koktelu Vaterpolo saveza.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Razlog za taj tihi bojkot najverovatnije jesu neisplaćene nagrade za osvojene medalje.

Ova godina bila je izuzetno uspešna za naše vaterpoliste, pošto su osvojili zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, kao i u Svetskoj ligi i Svetskom kupu.

Vaterpolista Pro Reka Filip Filipović proglašen je za najboljeg igrača Srbije u 2014. godini. Kod juniora priznanje je pripalo Gavrilu Subotiću (Partizan Rajfajzen), dok su kod dama nagrade dobile vaterpolistkinje Crvene zvezde: Jovana Dujović (seniorke) i Nataša Simić (juniorke). Najbolji trener je strateg Crvene zvezde i reprezentacije Dejan Savić.

“Seniori su osvojili evropsko zlato, pobedili su u Svetskoj ligi i Svetskom kupu, sva tri puta nadigravši najveće rivale Mađare. Posebno impresivan je bio trijumf u Budimpešti sa pet golova razlike. U Almatiju je bio naš podmlađen sastav i opet smo bili najbolji. Filipović je proglašen za najboljeg igrača sveta, priznanje je pripalo i Dejanu Saviću koji je sa Vladom Vujasinovićem pokazao veliki patriotizam i ostao u našem vaterpolu i pored primamljivih ponuda iz inostranstva“, rekao je predsednik Saveza Milorad Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu