Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 12.07.2010.

18:48

Niš spreman za Svetsku ligu

U Nišu će od 13-18. jula biti održan završni turnir Svetske lige za vaterpoliste, a igrači i rukovodstvo reprezentacije Srbije zadovoljni su uslovima na Čairu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Zaista sam više nego prijatno iznenađen. Želim da zahvalim svima koji su doprineli da turnir organizujemo na ovakav način", izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Reprezentacija Srbije u prvom kolu B grupe u utorak od 20 časova igra protiv selekcije Južne Afrike. Prethodno se od 16.50h sastaju Australija i Hrvatska.

Udovičić je naglasio da je aktuelnim prvacima sveta najvažniji cilj Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

"Završni turnir Svetske lige ima svoju draž. Trudićemo se da ovde ostvarimo vizu za igranje na svetskom prvenstvu u Šangaju iduće godine, a za to je potrebno da budemo finalisti", poručio je Udovičić, ocenivši da je konkurencija u svetskom vaterpolu danas jača nego ikada u poslednjih desetak godina.

"Pokušaćemo da damo maksimum u ovom trenutku", rekao je Udovičić, podsetivši da će turnir u Nišu biti značajna provera pred učešće na prvenstvu Evrope, krajem avgusta i početkom septembra u Zagrebu.

Nikola Rađen je naveo da će u B grupi završnog turnira sigurno najvažniji i najatraktivniji susret biti sa Hrvatskom.

"Pokušaćemo da pobedimo. Idemo korak po korak", rekao je Rađen.

Kopredsednici Izvršnog odbora turnira, Miodrag Radović i Marko Stefanović, su predstavnicima medija, u čijem je društvu bio i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, izneli pozitivne ocene o toku priprema.

"Zahvalnost Nišlijama na velikom trudu. Pokazaćemo svu lepotu Niša, Srbije, naše organizacione sposobnosti, koje nisu male. To će biti kvalitetan turnir koji ima takmičarske draži", rekao je Stefanović.

Parovi prvog kola A grupe su Crna Gora - Kina (15.30 časova) i SAD - Španija (18,10).

Branilac trofeja je reprezentacija Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu