Serena se revanširala Ani

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Serene Vilijams sa 6:1, 3:6, 6:1 u polufinalu turnira u Rimu.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

17:52

Default images

Amerikanka je bila superiorna u prvom i trećem setu, Ana je uspela da se vrati u drugom, ali je Serena furioznom igrom na početku odlučujućeg seta uspela da izbegne dramu.

Tako se Serena revanširala Ivanovićevoj za nedavni poraz u Melburnu. Ukupno je Vilijamsova imala 31 viner i 20 neiznuđenih grešaka, dok je Ana upisala 20 direktnih poena i 27 grešaka.

To je peta pobeda mlađe Vilijamsove u šest mečeva sa Ivanovićevom, a u finalu igrati sa Sarom Erani, koja je savladala Jelenu Janković. Jelena nije uspela, ali su plasman u finale ostvarili Novak Đoković, kao I Nenad Zimonjić u konkurenciji parova.

Tok meča:

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
U prva dva gema gledali smo kvalitetnu igru na obe strane – Ana je u prvom imala brejk šansu, ali ju je Serena spasla u dugom poenu. Potom je i Vilijamsova stvorila brejk priliku, a Ana je tada sjajno odservirala.

U trećem gemu prvi put nije bilo ’djusa’, a Serena je povela sa 2:1. Posle prve pauze Serena je pojačala ritam, u sledeća dva gema prepustila je Ivanovićevoj samo dva poena i povela je sa 4:1.

Ana je mnogo grešila, Serena je brzo i lako dolazila do poena i uskoro je okončala prvi set – 6:1.

Ivanovićeva je odlučnije počela drugi set – lako je dobila gem na svoj servis, a u drugom je odigrala vrlo agresivno, prevashodno na riternu, i realizovala je drugu brejk loptu za 2:0.

U trećem gemu Ana je sjajno servirala, što je nadomestilo njenu nestrpljivost na prve dve gem lopte, pa je realizovala treću za vođstvo 3:0. Serena je češće grešila, ali srpska teniserka igrala je fantastično – volejom iz udžbenika došla je do dve nove brejk lopte, a realizovala je drugu preciznim insajd-aut forhendom.

Vilijamsova se tada probudila, odmah je napravila ribrejk, ali je Ana ostala smirena i sledeći gem na svoj servis dobila je bez problema i povela je sa 5:2.

Ana je servirala za set pri rezultatu 5:3 – munjevito je, uz dobre servise, došla do 40:0, Vilijamsova je spasla dve set lopte, ali je Ivanovićeva asom izborila treći set.

Serena je treći set počela mnogo agresivnije – izvrsnim servisima je osvojila početni gem, a zatim je uz nekoliko neverovatnih riterna došla do brejka za 2:0. Amerikanka je nastavila sa sjajnom igrom, Ana nije uspela da pronađe pravi odgovor, a meč je bio rešen kada je Serena napravila novi brejk i povela sa 4:0.

Do kraja je Ana uzela jedan gem, ali više nije mogla, pa je Vilijamsova zasluženo prošla u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: