Petak, 09.05.2014.

17:56

Nikola Grbić postao trener

Bivši reprezentativac Srbije Nikola Grbić okončao je igraču karijeru i prihvatio poziv italijanske Peruđe da bude trener, umesto Bobe Kovača.

Izvor: DP

Default images

Kovač je na klupi Peruđe proveo tri godine, a čelnici su odlučili da na njegovo mesto dovedu drugog Srbina, jednog od najboljih tehničara u istoriji ovog sporta.

Predsednik Đino Sirči naveo je da je Peruđi cilj da sledeće godine osvoji Ligu šampiona i da će Nikola Grbić moći da ostvari taj plan, jer će igrači želeti da se dokažu pored njega.

"Pred nama su veliki izazovi i smatramo da Grbić u tome može da nam pomogne, jer on ima slične kvalitete kao Kovač. Grbić je pre nekoliko dana osvojio titulu u Kazanju, poznaje materiju, on je trener na terenu, veliki profesionalac i zato je on za naš najbolji izbor. Bio je odličan igrač, pa se nadamo da će se dobro pokazati i kao trener“, dodao je Sirči. Sir Sejfti Peruđa, za koju igraju Goran Vujević, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Mihajlo Mitić i Konstantin Čupković, ostvarila je prošle sezone najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u finale plej-ofa prvenstva Italije i plasmanom u Deniz bank Ligu šampiona.

Kovač će u nastavku trenerske karijere biti selektor reprezentacije Irana.

"Zahvalio bih se Bobi Kovaču na svemu urađenom u prethodne tri godine. Za njegov odličan rad i sve što nam je u pružio. Svu popularnost koju uživamo dugujemo njemu“, izjavio je predsednik Peruđe.

Nikola Grbić je bio dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Evropskom prvenstvu 2001. i najbolji igrač Evrope 1997. godine. Ukupno je sa reprezentacijom osvojio 18 medalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: