Zvezda ubedljivo dobila derbi kola

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Mega Vizuru u Hali sportova sa 89:76 u derbiju trećeg kola Superlige Srbije.

Izvor: SO

Sreda, 16.04.2014.

20:10

Default images

Crveno-beli sada imaju maksimalan učinak, dok je Mega na jednoj pobedi.

Tim Dejana Radonjića prelomio je meč početkom poslednjeg perioda, posle trojke Dženkinsa bilo je 77:62, domaći se nisu predavali, ali je Zvezda bez problema privela meč kraju.

Zvezda je bila oslabljena neigranjem Raška Katića i Ivana Radenovića, ali je to u potpunosti nadomestio Boban Marjanović sa 21 poenom (7-10 iz igre, 7-9 penali) i 15 skokova za ukupni indeks korisnosti 37.

Demarkus Nelson imao je 14 poena (5-13 iz igre), 4 skoka i 9 asistencija, Čarls Dženkins takođe je ubacio 14 poena (5-9 iz igre), Tadija Dragićević postigao je 12 poena, a Luka Mitrović imao je 10 poena i 6 skokova.

Kod Mege, koja je igrala bez povređenog Vasilija Micića, najefikasniji je bio Novica Veličković sa 17 poena (6-16 iz igre, 7sk), Ratko Varda dao je 15 (6-17 iz igre, 6sk), a Nemanja Dangubić ubacio je 13 poena.

Nikola Jokić i Nenad Miljenović zabeležili su po 10 poena i 5 asistencija, a Nemanja Krstić imao je 9 poena i 13 skokova.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Radnički, dok Mega gostuje FMP-u u Železniku.

Tok meča:

Starsport
Crveno-beli su bolje počeli meč, zahvaljujući Marjanoviću i Mitroviću poveli su 7:0, a Mega se upisala na semafor tek posle tri minuta igre i Milojevićevog tajm auta.

Mega se vratila u igru trojkama Varde i Krstića, ali i Zvezda je bila izuzetnio raspoložena u šutu spolja – dve je pogodio Lazić, a po jednu Dženkins i Simonović za 21:14. Crveno-beli su čuvali prednost, a trojkom Dragićevića na kraju prve četvrtine na prvi dvominutni odmor otišli su sa prednošću 26:18.

Mega je odlično počela drugi period, pre svih Veličković koji je vezao šest poena, a pogocima Dangubića i Miljenovića domaći su prišli na -1 (30:29) i naterali Radonjića da zatraži tajm aut.

Domaći su nastavili sa borbenijom igrom, nekoliko puta poentirali su uz faul, a posle pogotka Jokića sa distance Mega je prvi put povela na četiri minuta do kraja – 38:37.

Veličković je bio u naletu, pogodio je još jednu trojku, Mega je vodila sa 43:41, trojkom Mitrovića i košem Marjanovića Zvezda je preokrenula 46:43, ali je Miljenović uzvratio trojkom za 46:46 na kraju prvog poluvremena.
Starsport
Zvezda je sjajno počela drugo poluvreme, trojkama Dragićevića i Nelsona, pa je Milojević odmah zatražio tajm aut – 52:46.

Tajm aut Radonjića dao je rezultat, Zvezda je do kraja četvrtine uspela ponovo da se odlepi i posle pogotka Blažiča bilo je 68:59 pred poslednjih deset minuta.

Posle bacanja Nelsona Zvezda je stekla dvocifrenu prednost (61:51), crveno-beli su igrali čvrsto u odbrani i neko vreme čuvali su tu prednost. Ipak, Mega se nije predavala i posle poena Krstića u kontri smanjila je na 62:57.

Zvezda je dodatno pojačala ritam u poslednjem periodu, Nelson je zaigrao čvršće u odbrani, pogodio je i jednu trojku, a posle polaganja Dženkinsa uz faul bilo je 77:62 na šest minuta do kraja.

Mega nije odustajala, Veličković je bio sjajan i upravo njegovim poenima domaći su prišli na -8, ali Dženkins trojkom odbija nalet. Tada je meč definitivno prelomljen, pošto je Zvezda rutinski privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: