Vujošević: Bili smo gori od sudija

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je Lijetuvos Ritas zasluženo pobedio 'crno-bele' i zamerio svojim igračima da nisu bili dovoljno borbeni.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 12.11.2009.

22:30

Default images

"Pokazali smo dosta slabosti, doveli smo u pitanje čak i neko samopoštovanje i sigurno da je posle ovog poraza iznad ekipe veliki znak pitanja, koji će ona morati u predstojećim utakmicama da skine. Imam dosta zamerki zbog nedostatka borbenosti i angažovanosti", rekao je Vujošević.

Trofejni trener izdvojio je čvršću igru rivala i veoma drugo poluvreme njegovog tima.

"Odigrali su sa mnogo više čvrstine i karaktera, pa i kvaliteta nego mi. Drugo poluvreme, praktično, nismo ni postojali i kada su kola krenula nizbrdo, stvarno nije bilo nikoga da ih zaustavi".

Vujošević je ocenio da je litvanska ekipa zasluženo pobedila, ali da su visokoj razlici na kraju utakmice doprinele i sudije, koje ipak nisu bile gore od njegovih košarkaša.

"Pobeda Ritasa je zaslužena, a ovolika razlika je proizvod sudske tendencije. Ovoliki broj faulova u napadu, koji je suđen u momentu kada je njima puštena igra preko granice faulova, govori o tome da postoji tendencija, međutim, od sudija smo bili gori samo mi".

Partizan je u dosadašnjem toku takmičenja u Evroligi ostvario učinak od jedne pobede i tri poraza.

"U predstojećim utakmicama ćemo videti šta bi sve trebalo da promenimo kako bi se poboljšala situacija i da se ovaj tim približi nivou koji bi trebalo da ima tim Partizana", poručio je Vujošević.

Partizan je u Viljnusu izgubio od Lijetuvosa Ritasa sa 78:56 (22:26, 17:18, 7:22, 10:12), u utakmici četvrtog kola Grupe B u Evroligi. U sledećem petom kolu, u četvrtak 26. novembra, Partizan će u Beogradu od 20.45 igrati protiv Olimpijakosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: