Grupne prezentacije bolida od 2010?

Asocijacija timova Formule 1 (FOTA) razmatra mogućnost da sve ekipe pred start svake sezone svoje bolide predstave zajedno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

13:00

Default images

Takav koncept bi svim timovima značajno smanjio troškove jer ne bi bi morali sami da organizuju prezentaciju, ali što je posebno zanimljivo, taj događaj bio bio otvoren za javnost, pa bi ljubitelji Formule 1 imali priliku da vide bolide svih 13 ili 14 timova na jednom mestu, kao i da se druže sa vozačima.

Sličan događaj organizuje se u Nemačkom šampionatu turističkih vozila (DTM) u poslednje četiri godine, a prezentacija se svake godine održava u Dizeldorfu i privlači preko 100.000 ljubitelja auto-moto sporta.

Još uvek razmatramo tu mogućnost. Pored toga što sve od nas prezentacija mnogo košta i mediji moraju sebi da priušte da prisustvuju svim predstavljanjima, a pošto se trudimo da smanjimo sve troškove, ideja je odlična“, rekao je prvi čovek Tojote Džon Hovet, „Jedan od izazova je da svi timovi spreme bolide u isto vreme. Još uvek ništa nije dogovoreno, ali se o tome veoma ozbiljno razmišlja“.

Timovi u Formuli 1 bi mogli i dodatno da smanje troškove tako što bi po principu Olimpijskih igara nekoliko gradova kandidovalo za organizaciju, a svake godine bi se menjala lokacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: