Petak, 02.10.2009.

10:54

OI: I Obama u Kopenhagenu

Predsednik SAD Barak Obama doputovao je u Kopenhagen kako bi pred MOK-om podržao kandidaturu Čikaga za OI 2016.

Izvor: B92

Default images

Snimke dolaska američkog predsednika u Kopenhagen prenela je danska televizija, a navodi se da bi Obama u prestonici Danske trebalo da ostane oko pet sati. U Kopenhagen je na molbu predsednika prethodno doputovala prva dama SAD Mišel Obama, inače rođena u Čikagu, pošto je predsednik strahovao da zbog debate o zdravstvenom sistemu u američkom Kongresu neće stići da prisustvuje predstavljanju kandidature Čikaga.

Obama će ipak učestvovati u završnom predstavljanju Čikaga pred članovima MOK-a, potom će predsednika i prvu damu primiti danska kraljica Margareta, a sastaće se i sa danaskim premijerom Larsom Loeke Rasmusenom, navode agencije.

Lobiranje za gradove domaćine Olimpijskih Igara je na visokom nivou, jer kandidaturu svojih gradova u Kopenhagenu podržavaju i predsednik Brazila Luiš Injasio Lula da Silva, japanski premijer Jukio Hotojama, kao i i španski kralj Huan Karlos i premijer Hose Luis Rodriges Sapatero.

Međunarodni olimpijski komitet doneće u petak odluku o domaćinu Olimpijskih igara 2016, posle završnog predstavljanja četiri finalna kandidata - Čikaga, Tokija, Rio de Žaneira i Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: