Novo Vilijams finale na Vimbldonu

Sestre Venus i Serena Vilijams igraće u finalu Vimbldona drugu godinu za redom.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2009.

17:07

Default images

Serena Vilijams je u prvom polufinalu posle velike borbe savladala Ruskinju Jelenu Dementijevu sa 6:7, 7:5, 8:6, dok je njena starija sestra Venus u drugom polufinalu pregazila prvu teniserku sveta Dinaru Safinu sa 6:1, 6:0.

U najdužem ženskom polufinalu u novijoj istoriji Vimbldona, Serena Vlijams je slavila posle mnogo preokreta i ispunila prvi uslov za četvrti duel sestara Vilijams u finalu prestižnog turnira. Drugi uslov ispunjen je znatno lakše. Dvostruka uzastopna šampionka još jednom je pokazala da je neprikosnovena na Vimbldonu prepustivši prvoj teniserki sveta samo jedan gem.

U sjajnoj duelu sa četvrtim nosiocem, Serena Vilijams je nekoliko puta uspela da se izvuče iz teške pozicije, spasi jednu meč loptu i konačno trijumfuje posle 2 sata i 48 minuta igre.

Nakon što je prvi set pripao Dementijevoj u taj breku (7:4), Amerikanka je uspela da se vrati u igru serijom as-udaraca u finišu drugog, ključnim brejkom u 11. gemu. Obe teniserke prethodno su napravile po jedan brejk. Set je pripao Vilijamsovoj sa 7:5.

U odlučujućem setu, prvu prednost stekla je Dementijeva posle brejka za 3:1, da bi Serena vratila brejk već u sledećem gemu. Ruskinja je zatim propustila meč-loptu kod 5:4, a borbena Amerikanka uspela da ostane u meču i potpuno preokrene, brejkom za 7:6. U sledećem gemu, Dementijeva nije imala snage za još jedan brejk i prepustila Vilijamsovoj pobedu.
Nakon fantastičnog prvog polufinala i trijumfa Serene Vilijams nad Jelenom Dementijevom, publika je na centralnom terenu u Londonu videla neočekivano 'čišćenje'.

Iako je Venus bila favorit pred duel sa Safinom, niko nije očekivao da će Ruskinja osvojiti samo jedan gem. Venus je duel počela samouvereno, i već u drugom gemu napravila je brejk za 2:0.

U narednom gemu Safina je i pored nekoliko sjajnih servisa Amerikanke uspela da se izbori za brejk loptu, ali nije je relizovala i tada je psihički pala. Ruskinja se 'upisala' tek u šestom gemu, ali je već u narednom Venus nakon samo 26 minuta odservirala za 1:0 u setovima.

Tamo gde je stala na kraju prvog, Venus je nastavila već na startu drugog perioda. Oduzela je Ruskinji servis već u prvom gemu i počela krupnim koracima da grabi ka novom finalu.

U nastavku Safina nije uspela da opsvoji nijedan gem i Venus je prošla u treće uzastopno finale posle samo 51 minuta igre.

Sestre Vilijams će tako drugu godinu za redom igrati za najvredniji trofej u tenisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: