Vujošević: I najbolji imaju mane

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 31.03.2008.

11:32

Default images

Košarkaši Partizana otputovali su u ponedeljak u Vitoriju na prvi meč četvrtfinala Evrolige sa željom da nastave da igraju dobro kao i do sada u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Trener Duško Vujošević ocenio je da je tim već postigao veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale, ali da to ne treba da bude "alibi" za njegov tim da ne odigra najbolje što zna.

"Uspeh je apsolutno već postignut. Oni su po kvalitetu jači od nas, a i imaju prednost domaćeg terena. Uspeh nam sigurno ne daje alibi situaciju da se ne borimo i ne damo sve od sebe. Nama su ambicije porasle i pokušaćemo da damo najbolje što možemo i da odigramo angažovanije, borbeno i posvećeno timu", rekao je Duško Vujošević agenciji Beta pred odlazak u Vitoriju.

Taukeramika važi za jedan od timova koji igraju jako dobro na svom terenu. Španska ekipa igra u formi i jedan je od kandidata za

titulu u Španiji.

"U svakom slučaju, nikoga ne poštujemo apriori. Svi, pa i najbolji timovi imaju svoje mane, a mi imamo svoje kvalitete. Drago mi je i što smo svojim igrama i rezultatima vratili interes naroda za košarku. Pokušaćemo u ovom takmičenju ostanemo na istom nivou kao i do sada", rekao je Vujošević.

Jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone Dušan Kecman ocenio je da je Taukeramika odličan tim, sa dobrim igračima, dobrim trenerom i prednošću domaćeg terena, što je čini favoritom.

"Mi smo, medjutim, u dobrom položaju. Potpuno smo opušteni, nemamo pritisak. Od njih se očekuje da urade nešto važno i lasiraju se na završni turnir. Mi smo u istoj situaciji kao pred Top 16. Samo treba da damo sve od sebe na terenu i ako odigramo kao što smo igrali protiv Panatinaikosa, možda ćemo i uraditi nešto dobro", rekao je Kecman.

Jedan od najboljih igrača Taukeramike ove sezone je bosanski reprezentativac Mirza Teletović, koji je za sajt Evrolige rekao da je očekivao Panatinaikos u borbi za završni turnir, ali da poštuje Partizan jer je uspeo da dodje do četvrtfinala.

"Partizan je tim sa kojim se sastajemo i zaslužio je da tu bude, a zaslužio je i naše poštovanje. To je mlad tim sa dobrim igračima, koji su željni pobeda i talentovani. Imaju i dobrog trenera...To ih sve čini opasnom ekipom, što su pokazivali i tokom sezone", kazao je Teletović.

"Znam da Partizan ima odličnu publiku i da sjajno igra kod kuće, ali razmišljam samo o prvoj utakmici. Osvojili smo prednost domaćeg terena i moramo da to iskoristimo, što znači da dobijemo prvu. Moramo kod kuće da igramo sa samopouzdanjem i pobedimo. Mnogo zavisi od toga", objasnio je Teletović.

Utakmica se igra u utorak od 20:30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: