Nesrećni poraz Zvezde u 90. minutu

Izvor: IL

Četvrtak, 25.10.2007.

21:30

Default images

U prvom kolu grupe F lige Kupa UEFA, Crvena zvezda je izgubila od Bajerna iz Minhena rezultatom 3:2 (1:1). Pred oko 38.000 navijača, strelci su bili Ognjen Koroman u 16. i Nenad Milijaš u 74. minutu za Crvenu zvezdu, a Miroslav Klose u 20. i 86. i Toni Kros u 90. minutu za Bajern. Sledeći meč u Kupu UEFA Crvena zvezda igra sa Arisom u Solunu 8. novembra.

Crvena zvezda je u većem delu meča bila bolji tim od Bajerna, koji je dosta rezervisano ušao u meč. Samo povremeno, prvoplasirani tim Bundes lige posle 10 kola, pokazivao je kvalitete koje su po mnogima dovoljni da se ove sezone osvoji trofej u evrokupu.

U timu Milorada Kosanovića najjači utisak u prvom poluvremenu ostavio je Ognjen Koroman koji je bio nerešiva enigma za Filipa Lama, a njegovu lidersku ulogu u nastavku meča preuzeo je Nenad Milijaš. Kod sva tri gola Bajerna presudne su bile greške igrača odbrane Crvene zvezde i golmana Ranđelovića. Zvezdu je do boda delilo samo pet minuta, ali su dva centaršuta tinejdžera Tonija Krosa i dve greške odbrane Crvene zvezde presudili da epilog utakmice bude potpuno neočekivan za domaći tim.
BB
Hronološki meč je imao ovakav tok...

U Beogradu, na stadionu Crvene zvezde, pred više od 50.000 gledalaca počela je utakmica prvog kola grupe F lige Kupa UEFA, između prvaka Srbije, Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena. Glavni sudija meča je Italijan Mateo Trefoloni. U Beogradu je trenutno osam stepeni, teren je dosta oštećen na pojedinim delovima, a posebno loše trava izgleda u šesnaestercima. Utakmici prisustvuje skoro hiljadu navijača Bajerna koji su došli iz Nemačke.

Sastavi timova koji su bili u opticaju tokom dana, ispostavilo se da su i oni za koje su se opredelili treneri Milorad Kosanović i Otmar Hicfeld.

Crvena zvezda: Ranđelović - Basta (46 Bajalica), Gaj, Tutorić, Anđelković - Kastiljo, Lukaš, Molina (90 Bogdanović), Milijaš, Koroman - Barkos (69 Burzanović)
Bajern Minhen: Rensing - Lel, Lusio, Jansen, Lam - Altintop (70 Šlaudraf), Van Bomel (81 Kros), Ze Roberto, Švajnštajger - Podolski, Klose
Beta
Početak utakmice protekao je u igri na sredini terena, koja je uglavnom bila ometena izuzetno lošim terenom. Prvi utisak je da je Koroman izuzetno motivisan ušao u ovaj meč i da preko leve strane, zajedno sa Anđelkovićm, može da bude veliki Zvezdin adut.

Prvi pravi napad na utakmici viđen je u 16. minutu i to je bila akcija za gol. Koroman je dobio loptu na levoj strani - Milijaš je bio asistent - i tražio je prostor da probije ka unutra, a onda je na ulazu u šesnaest metara odlučio da prebaci loptu na levu nogu i da probije Lama, koji ga je markirao, spolja. Bez problema Ognjen Koroman to je uspeo i preciznim udarcem po zemlji poslao loptu u dalji ugao Rensingovog gola.

Samo tri minuta kasnije Bajern je izjednačio. Lusio je pokupio loptu na sredini terena posle loše organizacije napada Zvezde. Kastiljo se okliznuo i stvorio Lusiju prostor da se lepo namesti i šutira sa dvadesetpet metara. Brazilac je šutirao, a lopta se nezgodno odbila od neravnog terena i pogodila golmana Ranđelovića u glavu. Na odbitak je natrčao Miroslav Klose i sa leve strane, sa desetak metara, plasirao loptu u mrežu.

Od 30. do 40. minuta viđene su dve, tri dobre polukontre i kontre Bajerna zaredom. Akcije su završavali Podolski i Klose, ali na sreću po Zvezdu bili su neprecizni. Ibrahim Gaj se dosta loše snalazi na "oranici", a nešto manje problema ima Tutorić.
Beta
Posle greške Lama na polovini terena u 38. minutu Koroman je krenuo u sprint po levoj strani. Istrčao je skoro 40 metara, izborio se za priliku za šut i lopta je otišla par metara pored desne stative. Koroman je do sada najzapaženiji igrač na terenu.

U drugo poluvreme Crvena zvezda ušla je sa jednom izmenom u odnosu na sastav koji je počeo utakmicu. Zbog povrede, Dušana Bastu na poziciji desnog "beka" zamenio je Miloš Bajalica.

Ernan Barkos kao jedini pravi napadač u timu Crvene zvezde vrlo teško dolazi u poziciju da ozbiljnije ugrozi gol Rensinga. Utisak je da neki brži i prodorniji igrač može mnogo više da napravi na ovakvom terenu. Na klupi Kosanović od napadača ima Igora Burzanovića i Filipa Đorđevića.

U poslednjih dvadeset minuta oba trebera uvode nove i sveže napadače. Burzanović je zamenio Barkosa, a umornog Altintopa Šlaudraf.

Prekrasan gol u 74. minut postigao je Nenad Milijaš. Primio je loptu na četrdeset metara od gola Rensinga, poveo je korak, dva i sa preko trideset metara poslao loptu u golmanov levi ugao. Lopta je ma petercu nezgodno odskočila i potpuno prevarila nemačkog golmana. Zbog skidanja dresa i napuštanja terena dok se radovao Milijaš je dobio žuti karton.
BB
U 86. minutu rezultat je ponovo poravnat. Mladi Kros uputio je centaršut sa leve strane sa tridesetak metara u peterac Crvene zvezde. Neobjašnjivo, Miroslav Klose oostao je potpuno sam ispred golmana Ranđelovića i praktično sa zemlje, plasirao loptu glavom pored golmana.

Posle dva prekrašaja koje je Miloš Bajalica napravio u vrlo kratkom roku i za koje je kažnjen žutim kartonima, sudijsku nadoknadu Crvena zvezda odigraće sa igračem manje.

I kada su svi očekivali lagani kraj utakmice, 17-godišnji Toni Kros uputio je još jedan centaršut sa leve strane sa skoro identičnog mesta kao i kod drugog gola. Lopta je išla po zemlji vrlo lagano, prošla je kroz puno igrača i iznenadila golmana Ranđelovića koji je nemoćno posmatrao kako ulazi u mrežu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

699 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: