Dalić ostaje selektor Hrvatske

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić potpisao je sa Fudbalskim savezom Hrvatske (HNS) ugovor o produžetku saradnje do završetka Svetskog prvenstva 2026. godine.

Izvor: B92, Beta

Subota, 18.03.2023.

14:24

Dalić ostaje selektor Hrvatske
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

"Više puta sam istakao da je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener i iskreno se radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

"Bez obzira što smo već postigli čudesne uspehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova", naveo je Dalić u saopštenju HNS-a.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije Hrvatske seo u oktobru 2017. godine, nasledivši smenjenog Antu Čačića. Uspešno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, na kojem je Hrvatska potom stigla do finala.

Pod njegovim vođstvom, Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svetskom prvenstvu u Kataru osvojila još jedno odličje pobedivši Maroko u utakmici za bronzu.

Dalić je odveo Hrvatsku i na Evropsko prvenstvo 2021, gde je ta selekcija zaustavljena u osmini finala od Španije.

"U junu ćemo pokušati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg leta želimo biti deo spektakularnog Evropskog prvenstva u Nemačkoj - bilo bi ispunjenje sna igrati veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača", rekao je Dalić.

"Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim štabom ;i ne mogu da zamislim lepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije", zaključio je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: