Norveška osveta Srbiji sa kamatom

Rukometaši Srbije poraženi su od Norveške rezultatom 35:25 (17:12) u meču 4. kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: SS

Nedelja, 12.03.2023.

15:45

Norveška osveta Srbiji sa kamatom
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pre samo tri dana "orlovi" su slavili trijumf protiv istog rivala u Novom Sadu sa 25:24, ali su se Skandinavci osvetili "sa kusurom".

I jedni i drugi sada imaju po šest osvojenih bodova, ali Norveška ima bolji međusobni skor.

Ali, na Evropsko prvenstvo će otići prve dve selekcije, a Srbiji je pomogla pobeda Slovačke nad Finskom rezultatom 32:25.

Dva kola pre kraja Norveška i Srbija imaju po šest, a Slovačka i Finska po dva boda i izabranicima Tonija Đerone dovoljan je samo još bod kako bi matematički obezbedili učešće na šampionatu starog kontinenta.

Srbija će 27. aprila gostovati u Finskoj, a tri dana kasnije će dočekati Slovačku i tada će moći da završi posao. Srbija je dobro počela ovaj susret na severu Evrope i imala 4:2 na startu, ali je nerešiva enigma bio najbolji igrač Norveške Sander Sagosen koji je samo u prvom poluvremenu dao osam golova, a na kraju 12.

Pri rezultatu 10:9 je Srbija imala napad za izjednačenje, ali ga nije realizovala, da bi na drugoj strani usledila serija od pet pogodaka domaće reprezentacije za velikih 15:9.

Tada je, ispostaviće se, bio prelomljen susret jer je ta razlika opstala do samog kraja. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 17:12.

Nisu Norvežani spuštali papučicu sa gasa ni u nastavku, naprotiv, uvećavali su svoju razliku i potvrdili da su bili naoštreniji i odlučniji da upišu trijumf ovog popodneva.

Razlika je rasla, najpre je dugo bilo maksimalnih sedam golova, a onda je u 53. minutu postala i dvocifrena – 31:21.

Srbija je nizala tehničke greške u napadu, dok je i u odbrani duvala promaja i nije bilo potrebne brzine vraćanja na pozicije, te energije kako bi se suprotstavilo raspucanom protivniku.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Mijajlo Marsenić i Miloš Orbović, koji su postigli po četiri gola. Kod domaćih, najbolji je bio Sander Sagosen sa 12 golova.

Tok meča iz "Asane arene", koja je bila rasprodata, pratili smo UŽIVO u Live BLOG-u B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: