"Medvedevu se to retko dešava – favorit je na Završnom mastersu"

Nekadašnji ruski teniser Mihail Južni govorio je o Danilu Medvedevu i njegovim šansama u finišu sezone.

Izvor: MT

Četvrtak, 28.10.2021.

12:30

Profimedia/Charles Baus/CSM

Aktuelni trener Denisa Šapovalova smatra da je Medvedev glavni favorit na Završnom Mastersu u Torinu.

"Medvedev može da osvoji Završni masters. Za razliku od ostalih tenisera, Danil je odavno obezbedio plasman, spreman je 100 odsto za njega. Još nisu poznati svi učesnici. Mnogi će sada morati da daju sve od sebe kako bi se našli u Torinu. Zbog toga bi mogli da padnu u fizičkom pogledu. Kraj sezone je obično nepredvidiv", rekao je Južni.

Do sada su plasman na Završni turnir obezbedili Novak Đoković, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov i Mateo Beretini.

Za preostala dva mesta boriće se Kasper Rud, Hubert Hurkač, Janik Siner, Kameron Nori, Feliks Ože-Aljasim i Aslan Karacev.

Činjenica je i da Danilova forma nije onakva kakva je bila na US openu, koji je osvojio pre mesec i po dana.

"Danil ima dobar, profesionalan tim pored sebe. Odgovorno pristupa stvarimaPut u Moskvu da bude sa porodicomneće negativno uticati na njega. Od osvajanja US opena igrao je samo na Lejver kupu i Indijan Velsu, gde je ispao u osmini finala od Dimitrova, što je za njega retkost", dodao je on.

ATP finale na programu je od 14. do 21. novembra u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: