Nekada najveća nada svetskog fudbala proglasila bankrot

Kada se pojavio na svetskoj fudbalskoj sceni, za Rojstona Drentea su mnogi stručnjaci govorili da je najveći "biser" na planeti.

Izvor: SS

Petak, 04.12.2020.

09:15

Nekada najveća nada svetskog fudbala proglasila bankrot
Photo by Friedemann Vogel/Bongarts/Getty Images for Audi

Stigao je u Real Madrid uz veliku pompu, ali ubrzo je krenuo njegov strmoglavi pad sve to ovih dana kada je Holanđanin svetu objavio – bankrot.

Naime, Okružni sud Zeeland Vest-Brabant je objavio bankrot Rojstona Drentea, preneo je holandski "Voelbalzone".

Zbog ove presude, finansijsko stanje fudbalera biće pod stalnim nadzorom i dodeljen je menadžer koji će kontrolisati imovinu nekadašnjeg igrača.

Na taj način je, makar na kratko, "spašen" postupka sudskih izvršitelja dok ima finansijskog "staratelja". Drente je u nekoliko navrata izjavljivao, pa i pisao u svojoj autobiografiji iz 2017. godine, da je često bio prevaren za platu u Real Madridu.

Holanđanin trenutno ima 33 godina i član je trećeligaša Kozaken Bojsa.

U karijeri je nosio dres Fejenorda, Reala, Heraklesa, Evertona, Redinga, Šefild Vensdeja, Kajzerija i Sparte iz Roterdama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: