Rakitić se naljutio: Mi volimo Tompsona, Nojer je kao Hrvat

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić stao je u odbranu Manuela Nojera, nemačkog golmana koji je na odmoru u Hrvatskoj pevao pesmu Marka Perkovića Tompsona.

Izvor: SS

Ponedeljak, 13.07.2020.

18:14

Rakitić se naljutio: Mi volimo Tompsona, Nojer je kao Hrvat
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Popularnu numeru "Lijepa li si" on je pevao na ostrvu Šipana, u društvu nekoliko lokalnih stanovnika.

Video se brzo proširio Evropom, a nemački mediji su, znajući za pozadinu i veličanje ustaštva pevača Tompsona, osudili ovakav gest Nojera.

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao šta pevam, niti od kog pevača", poručio je u Nojer u poruci "Bildu" i "Sport1".

"Sport1" je tim povodom kontaktirao bivšeg saigrača iz Šalkea, Ivana Rakitića, koji se naljutio zbog osuda koje su pristigle iz Nemačke.

"Manuel je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i oseća se ugodno u našoj zemlji. Meni je u Šalkeu bio poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i ličnog trenera Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Nojer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", objasnio je Rakitić. Rakitić i Nojer su delili svlačionicu u Šalkeu od 2007. do 2011. godine, kada su obojica napustili Gelzenkirhen.

Jedan je otišao u Sevilju, a drugi u Bajern.

"Tompson je popularan i voljen u celoj Hrvatskoj. Pesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lepa. Pesma nema nikakvu drugu pozadinu, a ni Manuovo pevanje. Zvale su me stotine ljudi i rekle da im je drago što je kod nas. Šteta je što sada prave od svega toga. Manu nije uradio ništa loše. Samo se oseća dobro i ugodno u društvu hrvatskih ljudi", podvukao je Rakitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: