Fudbalskom savezu tzv. Kosova preti suspenzija

Fudbalski savez takozvanog Kosova mogao bi biti suspendovan 2-5 godina sa takmičenja UEFA i FIFA, javljaju prištinski mediji.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 06.12.2019.

13:50

Fudbalskom savezu tzv. Kosova preti suspenzija
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Razlog za to je pokušaj smene predsednika FS tzv. Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport, što je u potpunosti u suprotnosti sa preporukama te dve međunarodne sportske organizacije.

Eventualnom suspenzijom tzv. Kosova, fudbalska reprezentacija Severne Makedonije mogla bi da se direktno nađe u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo pre nego što se i odigra meč između te zemlje i tzv. Kosova.

Severna Makedonija bi trebalo da ugosti tzv. Kosovo 26. marta, a pobednik tog meča bi u finalu baraža za plasman na EURO 2020. igrao sa boljim iz duela imeđu Gruzije i Belorusije.

UEFA i FIFA svojim statutima izričito zabranjuju mešanje politike u sport. Tako je 2014. FS Nigerije suspendovan sa međunarodnih takmičenja zbog mešanja vlade u rad Saveza.

Isto se dogodilo Kamerunu 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: