Nesportski potez Pansijatisija – Borković bez plasmana u Austriji

Drugog trkačkog dana na stazi Red Bull Ring u Austriji srpski vozač Dušan Borković izbačen je sa staze nesportskim potezom Nelsona Pansijatisija.

Izvor: SN

Nedelja, 14.07.2019.

14:27

Nesportski potez Pansijatisija – Borković bez plasmana u Austriji
Foto: PR Team/ Dušan Borkoviæ

Borković je u trenutku incidenta bio na petoj poziciji i nadomak novih bodova, ali će ipak vikend završiti sa prikupljenim 21 bodom koje osvojio na trci u subotu.

Dušan Borković je i drugog dana na stazi Red Bull Ring i pored kiše demonstrirao sjanu vožnju i sa 14. pozicije sa koje je startovao, ubrzo stigao do osme, a onda i do šestog mesta.

Zbog kazne koju je dobio Koronel, Borković bi prikupio i 24 boda za peto mesto. Kada se činilo da je već sve gotovo i da Dušan možda može i do bodova za četvrto mesto, Pansijatisi ga je krajnje neprofesionalnim potezom udario u zadnji deo automobila i izbacio iz trke.

"Ne želim ništa da pričam jer se plašim šta bih sve mogao da kažem. Hoću da mi se sve slegne i da onda vidim šta i kako dalje, jer ovo je zaista više nedopustivo. Pojedini vozači se ponašaju krajnje neprofesionalno, kao da su došli sa ulice i na taj način ugrožavaju ne samo karijeru, već i živote drugih takmičara. Tako se ponašaju jer im je na žalost to dozvoljeno, znaju da neće biti kažnjeni i da aršini nisu za sve isti. Kada se vratim kući ozbiljno ću porazgovarati sa svojim NIS Petrol Racing timom o narednim koracima",
kratko je i veoma emotivno Borković prokomentarisao današnju trku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: