Harden sve promašio, Roketsima i treći meč

Košarkaši Hjuston Roketsa savladali su Jutu Džez sa 104:101 u Solt Lejk Sitiju i poveli sa 3:0 u seriji.

Izvor: SN

Nedelja, 21.04.2019.

08:26

Harden sve promašio, Roketsima i treći meč
Photo by Gene Sweeney Jr./Getty Images

Hjuston Roketsi su uprkos užasnoj šuterskoj večeri Džejmsa Hardena savladali Jutu na njihovom parketu sa 104:101 i tako došli do treće pobede u prvoj rundi plej of serije Zapadne konferencije.

Džejms Harden je šutirao 3 od 20 iz igre, sa linije slobodnih bacanja je doduše bio mnogo bolji, promašivši samo dva bacanja od ukupno 16 i utakmicu završio kao najefikasniji u redovima Roketsa sa 22 poena. Pored Hardena, dvocifreni su bili Kris Pol, Pi Džej Taker, Erik Gordon, Klint Kapela i Ostin Rivers.

Njegovi poeni u "klaču" došli su sa linije za tri poena (jedna od dve ubačene trojke) i dva slobodna bacanja na 42 sekunde do kraja meča, pa je Donovan Mičel ubacio svoja bacanja, da bi Harden promašio novu trojku i Pi Džej Taker hvata ofanzivni skok, biva fauliran i stavlja tačku na utakmicu broj tri.

Džezere će ovaj poraz itekako peći, pošto su vodili tokom čitavog meča, najvećom razlikom od osam poena doduše, ali su izabranici Majka D'Antonija u četvrtoj četvrtini, "dodali gas".

Njihov predvodnik je ponovo bio popularni "Spajda", Donovan Mičel, koji je meč završio sa 34 poena, a sledio ga je Fejvors sa 13, odnosno evropski tandem – Gober, Rubio sa po 10 postignutih poena.

"Uglavnom se sve svodi na to ko će biti srčaniji i ko će na kraju isterati svoje, moraš da igraš čvrsto i da ides pravo na protivnika", rekao je Majk D'Antoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: