Nije gotovo – Belgija "krade" Svilara Srbiji?

Fudbalski savez Belgije još nije odustao od Mileta Svilara, uprkos tome što je on navodno potvrdio da želi da igra za Srbiju.

Izvor: B92, voetbalbelgie.be

Nedelja, 05.11.2017.

10:22

Nije gotovo – Belgija
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Mladi golman srpskog porekla, koji je rođen u Antverpenu, u prethodnih 10 dana našao se u žiži javnosti zbog debija za Benfiku i sjajnih nastupa u Ligi šampiona.

Svilar je postao najmlađi čuvar mreže u najelitnijem evropskom takmičenju, protiv Mančester junajteda je oduševio sjajnim odbranama, ali je imao dva peha koja su njegov tim koštala golova.

"Svilar je rekao da i igraće za Srbiju. Debitovaće u martu sledeće godine", izjavio je za "A Bolu" Zoran Filipović, koji je bio u stručnom štabu doskorašnjeg selektora ’Orlova’ Slavoljuba Muslina.

Međutim, ni Belgijanci ne žele odmah da odustanu od talentovanog tinejdžera – iako je selektor omladinaca Gert Verhejn istakao da kontakta sa Savezom nije bilo, šef stručnog štaba A selekcije Roberto Martines je brzo reagovao.

"Ostavio je veoma dobar utisak na mene i osećam da ima jak karakter", rekao je Martines.

Na pitanje o mogućnosti da igra za Belgiju ili Srbiju, nekadašnji menadžer Evertona je odgovorio:

"Svako mora da pravi izbore u životu, ali ćemo pokušati da razgovaramo sa njim o budućnosti", dodao je Martines.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) u međuvremenu najavljuje promene pravila i da će igrači koji nastupe za jednu seniorsku reprezentaciju moći da menjaju dres nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: