Startuje ABA liga 2 – Dinamik, Borac, Bosna...

Na skupštini ABA lige u Beogradu odlučeno je da druga liga regionalnog košarkaškog takmičenja krene od naredne sezone 2017/2018.

Izvor: PT

Ponedeljak, 24.07.2017.

19:52

Startuje ABA liga 2 – Dinamik, Borac, Bosna...

U njoj će igrati 12 ekipa, a Srbiju će predstavljati beogradski Dinamik i čačanski Borac.

Pored ova dva kluba, učestvovaće još Krka, Rogaška (Slovenija), Split (Hrvatska), Bosna, Zrinjski (BIH), Teodo, Lovćen (Crna Gora) i AV-Ohrid (Makedonija).

Poslednja dva učesnika biće odabrana kroz kvalifikacije.

Naime, u prvom ciklusu kvalifikacija učestvovaće samo klubovi iz BIH i to su Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg i Sloboda Tuzla. Pobednik ovog turnira ući će u drugu kvalifikacioni ciklus, gde se nalaze ekipe Vršca, Sutjeske i ekipa Primorska.

Ovaj turnir biće održan u Laktašima od 27-29 septembra, a igraće se po sistemu svako sa svakim, a dva najbolja kluba će proći u ABA ligu II.

Pobednik druge lige regionalnog košarkaškog takmičenja naredne sezone takmičiće se u najjačem regionalom šampionatu. Maksimalan broj klubova iz jedne države limitiran je na pet.

Takođe, ima još noviteta, među kojima je i ABA liga Superkup koji će biti održan od 20. do 23. septembra u Baru. Na njemu će učestvovati, Partizan, Cedevita, Budućnost, Igoeka, Mega Bemaks, Cibona, Mornar i FMP, dok je Crvena zvezda otkazala učešće zbog unapred dogovorenih evroligaških turnira.

Kakva su vaša mišljenja u vezi ABA lige II?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: