Beker: Federer je kao Ali, Džordan i Pele

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, svrstao je Rodžera Federera u istu kategoriju sa legendama sporta – Muhamedom Alijem, Majklom Džordanom i Peleom.

Izvor:

Subota, 22.04.2017.

15:00

Beker: Federer je kao Ali, Džordan i Pele
Getty Images

Tridesetpetogodišnji Švajcarac proživljava drugu mladost u 2017. godini, od starta sezone osvojio je Australian Open (svoj 18. Grend Slem), Indijan Vels i Majami – ostvarivši 19 trijumfa i samo jedan poraz.

"Uporedio bih Federera sa veličinama kakve su Muhamed Ali, Majkl Džordan i Pele jer se izdigao na drugačiji nivo. On radi nešto što se naziva nemogućim. Privlači milione novih navijača, koji savršeno znaju šta znači ostariti. Istovremeno, zaustavlja vreme – igra i izgleda kao da mu je 25 godina, ali mu u pasošu piše da ima 35. To je prelepa stvar", smatra nekadašnji prvi reket sveta.

Beker ističe i da je evidentno da je Federer pun samopouzdanja, istovremeno napominjući da se Novak Đoković i Endi Mari i dalje 'traže'.

"Svi započinju godinu sveži, od nule. Potrebna su vam prva dva turnira kako biste dobili na samopouzadnju i povratili osećaj za igru. U Rodžerovom slučaju, ta stavka je na maksimumu, dok se Endi i Novak još uvek 'traže'. Mnogo je lakše igrati tenis kada ste put samopouzdanja", zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: