Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.08.2017.

10:00

Legende US opena – oni su najjače sijali u Njujorku

US open oduvek je bio mesto na kojem su se dešavala velika teniska uzbuđenja, a tako nešto nas sigurno očekuje i ove godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Legende US opena – oni su najjače sijali u Njujorku
Photo by Chris Trotman/Getty Images

Turnir koji počinje 28. avgusta biće 137. po redu u Njujorku i jubilarno, 50. u Open eri – periodu koje je počelo 1968. godine kada je profesionalcima dozvoljeno da učestvuju na najvećim događajima i takmiče se sa amaterima.

Od 1881, pa sve do 2017. terenima nekoliko teniskih kompleksa "plesala" su najveća imena ovog sporta i svake godine upisivala se u istorijske knjige.

Među njima je i naš Novak Đoković koji je u dva navrata podizao pehar na stadionu Artur Eš, koji se ove godine vraća na "Flašing medouz" posle jednogodišnje pauze.

Međutim, biće mnogo drugih igrača koji imaju priliku da zablistaju i pridruže se legendama ovog sporta. Mi ćemo nastaviti tradiciju započetu na Vimbldonu, kada smo predstavili samo neke od onih koji su kreirali prošlost četvrtog Grend slema.

Biće ih ukupno po šest, trudićemo se da to ne budu "komercijalni" teniseri koje svi znaju, već ćemo vam ukratko predstaviti određene legende sa šampionima sa šarenolikom istorijom, problemima koje su prevazišli ili podvizima koje su pravili.

Nadamo se da će vam se nova praksa dopasti, svakako je preporučljivo da učestvujete u odabiru tema i da zajedno napravimo podlogu i za ostale Grend slemove.

Kao i uvek, nije samo to što vam donosimo tokom poslednjeg Grend slema – svakodnevno ćete sa nama moći da učestvujete u kreiranju sadržaja, čitate o učesnicima koji su obeležili dan, ali i mnogim drugim stvarima...

Vama ostaje da se zavalite i u sledeće tri-četiri sedmice uživate uz kvalitetan tenis,

Vaš B92 sport

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu