Subota, 25.08.2007.

14:11

'Večita treća', Kristin Meri Evert

Izvor: B92

Default images

Kristin Meri Evert, Amerikanka rođena na Floridi 1954, osvojila je u karijeri 18 Gren slem titula, rekordnih sedam na Rolan Garosu, šest puta bila šampionka Otvorenog prvenstva SAD u tenisu. Kris Evert pobedila je na ukupno 157 turnira.

Igrala je od 1972. do 1989. godine, bila prva na WTA listi skoro pet godina, a u brojnim anketama i pokušajima da se napravi spisak najboljih, Kris Evert je ‘večita treća’ iza Navratilove i Graf.

Otac Džimi, profesionalni trener, počeo je da uči Kristin tenisu kada je imala pet godina, sa 15 godina bila je najbolja teniserka SAD u svom uzrastu, a dominaciju u juniorskoj konkurenciji nasledili su prvi pokušaji u svetu profesionalnog tenisa.

Prvi turnir koji je igrala bio je u Šarlotu 1970. godine, a na US Openu je debitovala sa 16. U polufinalu je izgubila od Bili Džin King i najavila da neće lako gubiti na Flešing Medousu.

Igrala je najbolje na šljaci, bila savršeno precizna sa osnovne linije, a zahvajujući dobrom dvoručnom bekendu i odličnom kretanju uspela je da se izbori za to da pobeđuje i na brzim podlogama iako nikada nije imala servis kao konkurentkinje.

Uz odličnu igru i sjajne rezultate, gracioznošću, dobrim izgledom i sjajnim sportskim nastupom stekla je veliki broj poštovalaca i obožavalaca.

Velika ljubavna priča sa Džimijem Konorsom završena je otkazivanjem venčanja zakazanog za 8. novembar 1974. godine. Posle zabavljanja sa glumcem Bartom Rejnoldsom i sinom predsednika Forda Džekom, udala se za britanskog tenisera Džona Lojda i postala Kris Evert Lojd.

Taj brak potrajao je do 1987. godine, a u drugom, sa nekadašnjim predstavnikom SAD u skijanju, Endijem Milom, dobila je tri sina. Razvela se 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: